Vår nyårsmeny.

Posted on

Hejsan!

Tänkte att ni skulle få se vad P bjöd på för Nyårsmeny. Vi hade verkligen långmiddag, började tidigt och åt långsamt och länge.

Först blev det champagne och snittar vid femsnåret.

En timme senare intog vi förrätten, som var Hummersoppa. Den var gjord från grunden, med skalen kokta till en fond och den smakade fantastiskt gott. Till det drack vi ett vitt chardonnay, Bourgogne.

Huvudrätten fick vänta till halv åtta 0ch här blev det anka orange med apelsinsås, potatisklyftor, rödkål, röd paprika. Till det drack vi Chateauneuf du Pape ”Chateau Mont-Redon från 2014”. Alltså hur gott är det inte med anka, åt det första gången i somras och blev helt såld.

Efterrätten intogs vid halv tio och då satt vi framför tv´n. Jag ville verkligen se Mona som jag varit med att ha tagit hand om när hon var svårt sjuk i Covid 19. Det blev creme brulé med björnbär och vinbär. Till det serverades det Tokaji ett dessertvin.

Ja mätta blev vi och det smakade som att ha varit på den finaste av restauranger man kan tänka sig. Han är min alldeles egna Michelinkock, finns inte mycket som mäter sig med hans mat. Ni såg ju frukosten jag fick på Nyårsaftons morgon. Likaså visade jag frukosten jag fick på Nyårsdagen i min story på Instagram. Jag han slutar aldrig förvåna mig denna man. Han är en gourmand ut i fingerspetsarna.

Annars kollar vi serier och är ute och går. Sover nästan 10 timmar varje natt och jag känner att min kropp sakta men säker börjar varva ner.

Ha det gott allesammans och Tack för att ni skriver här inne.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • Linda Jonasson
  januari 2, 2021

  Så glad för din skull ❤️🥂 vet precis vad du gått igenom 💕 Lycka till 🤗

  • helenavi
   januari 3, 2021

   Ja en skilsmässa är inte någon enkel sak att gå igenom. Den sätter sina sår, men som förhoppningsvis bleknar så småningom. Kram 🤗

 • Monika M
  januari 3, 2021

  En Gourmet är en person som lägger stor vikt vid god mat och dess kvalitet.
  En Gourmand är en person där mängden mat är det viktiga.
  Nog för att P verkar servera mycket mat men mig förefaller det som han är noga med kvalitén och att det är gott så jag tycker han snarare är en gourmet än en gourmand.
  God fortsättning önskas er båda.
  Monika

  • Anne
   januari 3, 2021

   Bra, då vet vi 😜

   • Monika
    januari 3, 2021

    Jag blir iallafall hellre kallad finsmakare än matvrak.