Vår trevliga Lördagskväll

Posted on

Innehåller annonslänkar till

Åhlens, Cervera, Ellos

Heej!

Egentligen känns det konstigt att man ska skriva om roliga saker när världen är upp och ner. Men samtidigt behöver vi allt skingra våra tankar för att inte bli för nedstämda. Jag orkar bara lyssna på radion en stund, sedan stänger jag av. Tv´n tittar jag inte på, de vinklar saker så fel ibland. Jag läser SVD som jag tror skriver sina reportage, mest sanningsenligt. Men sedan bryter jag av med att läsa, titta på roliga saker, ringa någon, för att inte tyngas ned för mycket.

Så håller ni med mig, så får ni gärna följa med på vår trevliga kväll hos Tina och Per som bor i en fantastiskt fin lägenhet, mitt i Vasa stan. Det har en sådan där fin port och en gammaldags bred trapp. Ingen hiss och efter 116 steg, var jag tvungen att pusta innan vi ringde på.

Åh så efterlängtat det var att få krama om dessa två fina vänner. Vi blev satta i deras ljusa

vardagsrum med Champagne i glasen. Brasan sprakade och Doris gick ordentlig husesyn. För rätt vad det var kom hon och var alldeles vit på ryggen och öronen. Tror hon hittat något träningspuder, man har på händerna, under deras säng.

Jag tog en fotorunda innan vi satte oss vid brasan och åt en massa goda tillbehör.

Men ni förstår ju att vi trivdes som fiskar i vattnet, bilderna säger ju allt. De fina skålarna som de hade snacks i, är ju så läckra. Ni hittar dem här, till på köpet rea just nu.

Det bjöds på Capriccio till förrätt, en saffrans soppa till huvudrätt och gelato från en lokal affär i Vasastan, Snö tror jag den heter. Tydligen väldigt populär och jag förstår varför, väldigt god. Det var förövrigt all mat. Smakade så gott.

Tinas urläckra klänning finns här. Min blus med ståkrage finns här.

Hennes fina blogg hittar ni här

Ja det blev sent denna gången också, jag förstår inte, jag som alltid velat vara i säng vid midnatt, men det var ju så himla trevligt, så klockan bara sprang iväg. Neej jag får skaffa en mat och sovklocka, så man går hem i tid, så man inte är helt slut dagen efter.

Idag är det 1a Mars, alltså våren är på G och så var det visst fettisdagen också. Jag blev bjuden på Semmelkladdkaka på jobbet, väldans gott, måste jag säga, så det får räcka, ingen semla här inte.

Har ni ätit semla idag?

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
  • Milla
    mars 2, 2022

    Semla blev det en massa på jobbet, jag åt en 😀 skulle nog kunna är fler på en gång. Jag konsumerar mkt nyheter, ja har alltid gjort mycket sen tidig ålder. Lyssnar numera på P1 och ser SVT o TV4 nyheter. De har proffsiga utrikeskorrespondenter och expertis inom olika områden, så absolut trovärdiga – men som alla andra utsätts även de för svårigheter runt källkritik och hela mediavärlden gick på en del fake News nyheter häromdagen… En oerhört svår tid nu i världen, den gäller oss alla men en del oerhört svårt. Så svårt att ta in. Kram.