1a advent i Vadstena

Hejsan!

Vet ni, jag tycker det känns rätt skönt att det är adventstider. Det är så mysigt överallt, alla mysar till det och det är ljus överallt.

Igår var vi och skaffade adventsgran och de hade gjort så mysigt med halm på golvet och bjöd på glögg.

Jaa jag älskar verkligen adventstider, mer än jag älskar julen.

Jag tycker julen bara är en stress utan dess like. Kanske är därför jag jobbat något pass på julafton i fyra år bakåt. Så i år har jag varken lagt jul eller nyår på vårt önskeschema. Det var ju tänkt att vi skulle vara långt borta hela jul och nyår. Nu har flyget på vår destination ändrat och ställt in, så vi har fått byta resmål och då blir det inte lika lång tid som vi är borta. Så jag är hemma hela julen, vilket inte var tänkt från början.

Så nu hänger jag med i julflowet, så mycket jag bara kan. Efter adventsgranen, gick vi ner på stan och kollade runt i alla små butiker. I Vadstena verkar det inte vara någon butiksdöd. Här är det mycket butiken, både blommor,, inredning kläder och saluhall. Sen finns även antikaffärer och en hel del trevliga restauranger och vår favorit är ju Hörnet, som tyvärr ska slå igen efter Nyår och jag ser det som en stor katastrof. För Vadstena behöver verkligen några fina restauranger och snart kommer de inte ha någon, utan bara sådana där vanliga som inte sticker ut alls.

Iallafall stannade vi till där för att ta ett glas vin innan vi gick hem och lagade kvällsmat. Ska man äta på Hörnet måste man boka och det hade vi inte gjort. Men vi är nöjda att sitta där en stund och prata med personalen som verkligen är supertrevliga.

Väl hemma blev det lammracks och potatisgratäng och vi spelade julmusik på hög volym. Har ni förresten hört Björn Skifs nya julskiva?

Ni är flera som frågat om mina stövlar från Rieker. Här finns de med 20% rabatt för er som är intresserade.

Nu skall vi åka till Linköping och hämta p´s plånbok med alla kort i. Någon vänlig människa hade hittat den och har nu kontaktat honom. Tyvärr är ju allt spärrat så han måste vänta tills alla nya kort ramlar ner i brevlådan. Så swish och kontanter är det som gäller ett tag till.

Ha en fin 1a advent

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • E
  november 28, 2021

  Vad skönt att plånboken kom tillbaka, körkortet slipper han ju iaf förnya och det underlättar ju ngt. Kram

 • Åsa
  november 28, 2021

  Hej. Frågade om skorna tidigare i veckan, hittade dessa men var osäker om det var de du har.
  Färgen på sulan såg annorlunda ut, blir kanske så när du fotar i olika ljus.
  Nu har jag beställt, och nu var rabatt. Toppen.
  Fin 1.advent önskar jag dig och din P.

 • Lena
  november 29, 2021

  Vilka härliga adventsbilder! Ha en fin vecka! <3