Nu är det dags.

Posted on
Hej hej.
Nu har jag tagit ett stort beslut.
Jag har försökt i flera år, men inte lyckats,
så nu kände jag att jag var tvungen att
göra något radikalt.
 
 
Jag har skrivit in mig på 
 
Efter att ha försökt gå ner i vikt några år nu genom att 
sluta med godis och läsk mm.
 
Vi har tagit bort kolhytraterna och bara ätit 
ex lax och sallad.
Men inget har hänt på vågen.
Känns rätt tröstlöst.
 
Har funderat på om det är för jag äter 
medicin, man kan gå upp i vikt av, eller 
för man kommit i klimakteriet.
 
Iallafall skall jag göra ett försök.
Det kanske inte är bästa tiden att göra det nu i sommar,
eller också är det det, för nu får jag verkligen lära 
mig att anpassa måltiderna och visst kommer jag unna mig
att njuta i sommar. Men det får ta den tid det tar,
bara jag inte går upp mer i vikt.
 
Var och vägde in mig i Måndags, men kommer väga
mig på Onsdagar härdanefter.
 
Jag gör detta för min hälsas skull.
Jag väger för mycket, säger de på vårdcentralen.
och jag snarkar, vilket inte är nyttigt.
Högt blodtryck och kolesterol har jag 
och därför känner jag att jag måste försöka gå ner några kilo iallafall.
 
 
Tänk jag var den som alltid var så smal 
runtomkring mig. Folk trodde jag hade bennikemask. Själv led jag
av att vara så smal, jag åt grädde i mängder och drack t.o.m. öl
för att jag skulle öka i vikt.
Efter sista barnet vände det och nu har vågen bara 
pekat uppåt.
 
Vi får se hur det kommer gå, men jag är 
inställd på att fösköka iallafall.
 
Ha en fin fin Kristi Himmeldag dag
Kram Helena
 
 
 

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
 • Villa Ryttarängen
  maj 25, 2017

  Jag tycker du är fin men man vet ju bäst själv hur man vill vara.Klart du kommer fixa det här. Jag skulle också behöva skriva in mig. För hälsans skull, ja för annat också. Tycker inte om min mage alls. Ha en härlig dag. Kraaaam Pia

 • Stina
  maj 25, 2017

  Lycka till!
  Det verkar vara ett bra koncept som VV har.
  Kram Stina

 • Känner igen mig i detta med viktuppgången. Vi är många som går upp när man närmar sig/ är i klimakteriet. Och det är skitsvårt att gå ned! Det sitter ju benhårt på kroppen. Träna styrketräning är bra för att öka muskelmassan som ger ökad förbränning. Lycka till! kram

 • Mamma C
  maj 25, 2017

  Önskar dig lycka till nu. Har själv märkt när jag passerat 55 att man måste tänka extra på vad man stoppar i sig, när man inte tränar lika mycket som förr.
  Ha en fin torsdag.
  Kram Mamma C

 • Channal
  maj 25, 2017

  Önskar dig lycka till! Gillar VV för då får du äta allt!

  KRAM Anna

 • Katarinata
  maj 25, 2017

  Det där kommer du fixa hur lätt som helst du snyggbönana… å jag ska ta tag i mig själv med när jag kommer hem… Då kan vi byta recept med varann..;)

  Kram sötis så ses vi snart!

 • Anonym
  maj 25, 2017

  VV är Bäst!!!Jag lyckades med deras hjälp😀

 • inger
  maj 25, 2017

  Självklart känner man ju bäst själv. Men….Jag tycker du är jättefin som du är. Det är ju det som gör hela din personlighet. Hur lång är du om man får fråga. Kraaaam Inger

 • Anita
  maj 25, 2017

  Det kommer du fixa lätt som en plätt. Kolesterol och blodtryck fixade jag med dagliga promenader. Ingen powerwork utan i promenadtakt. En runda varje dag. Min dr sa vid något tillfälle för att gå ner i vikt måste man göra av med mer än man stoppar i sig. Svårare än så är det tydligen inte. 🙂 Håller tummarna för lyckat resultat. 💚

 • Anonym
  maj 25, 2017

  Lycka till! Jag känner så igen mig i dig. Men orkar inte ta tag i det! Hoppas det går bra för dig.👍🏻

 • elisa
  maj 25, 2017

  hej !! Läste att du gått med i viktväktarna . Gick med själv i november och gick ner 7 kg .Tycker det funkat/funkar jättebra -god mat ,är aldrig hungrig !! Hittade en grupp på faceb. där man hittar massa recept , ja tom veckomatsedlar Önskar dig lycka till -det är INTE så svårt som man tror :-))

 • JUNITJEJ
  maj 26, 2017

  Jag tycker att du är fin som du är, men det är klart att för högt kolesterol aldrig är bra.

  Jag har varit aktiv inom viktväktare och jag lyckades gå ner 14 kg, men detta var för 12 år sedan. Jag har tyvärr gått upp igen. Jag har slarvat. Jag kan iallafall rekommendera Viktväktarna. Jag tyckte jag fick äta god mat, men lärde mig välja bättre och nyttigare alternativ. Jag behövde aldrig vara hungrig. Sedan var det positivt med VV-möte en gång per vecka.

  LYCKA TILL!