Åldersnoja

Posted on

Innehåller annonslänk

Hej hej!

Redan söndag, och hej och hå vad denna helgen gick snabbt. Var och kollade på mitt lilla barnbarn, eller han är ju faktiskt 10 år redan, herregud vad snabbt det går. Då inser man att det går ju lika fort för en själv också. Jag fyller snart och då är det bara ett år kvar till 60. Allts fattar ni 60 år, nejmen det är inte kul. -det är bara en siffra säger alla, men för mig är det inte det. Jag har aldrig haft åldersnoja, men nu har jag det. 30, 40, och 50, gick som en dans men 60, nej jag ser inte fram emot det. Först tänkte jag att vi glömmer den dagen, men det kanske är bättre att göra tvärtom, att fira med pompa och ståt, precis som jag gjort alla andra decennier. Men vi får se, ett helt år kvar tills dess.

Har flera jag känner som är lika gamla eller något år äldre som redan gått i pension, de har sparat och gjort bra placeringar, så de kunnat sluta tidigare. Jag har då rakt inte tänkt så, så jag får väl jobba till 70 år, för att få någon pension. Hur man nu ska orka det i det tempot som är i sjukvården idag?

Hur tänker ni med ålder och pension?

Helgen gick som jag sa i ett rasande tempo, och jag ska berätta mer om det senare. Vi har börjat kolla på Anders Hansen och hans nya serie på svt som handlar om personlighet. Hur blir vi som vi blir, vad beror det på, arv eller miljö, alltså så himla spännande. man kan ladda ner SVT duo app och där göra ett personlighetstest, riktigt spännande.

Idag var vi och kollade in denna som jag tipsat om tidigare, men som jag ville se irl, och den är verkligen prisvärd måste jag säga. Jag har ju den här

Kollade också på både soffor och matrumsbord, men även säng. Min säng är ju faktiskt 20 år gammal, så det är väl dags att byta snart, och med tanke på både min rygg och höft, så kanske det börjar bli dags. P har den här och den är fantastiskt skön, men vi kan ju inte ha två så dyra sängar, tänker jag. Vad har ni för säng och hur ofta byter ni säng?

Nu ska vi kolla serie

Må så gott, kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
 • Lena
  mars 4, 2024

  Jag fyller 66 år i år och har absolut ingen åldersnoja. Jobbar fortfarande för att det är kul men har inte så tufft jobb som du har. När det gäller åldrandet är det mer att det är så lite tid kvar och tiden går i ett rasande tempo.

 • Nettan
  mars 4, 2024

  Jag förstår precis hur du känner, fyller 60 i år och får nästan panik när jag tänker på hur fort det går. Känner mig inte äldre än 30 i huvudet men betydligt äldre i kroppen tyvärr. Tänker gå i pension så fort jag kan och hoppas det blir när jag fyller 64. Jobbar inom hemtjänst Natt och fattar inte hur jag ska orka så länge 😄

 • Veronica
  mars 4, 2024

  Åren går och vill gärna stoppa tiden, blir 53 år i sommar.
  Får nog oxå jobba till 70…
  Vad har du för snygg blus på dig?

 • Milla
  mars 4, 2024

  Vi köpte ny säng för en 7 år sen, från Lectus. Blev stooor skillnad mot innan. Vi vänder på madrasserna varannanvecka :). Åldersnoja, jodu den kommer väl då och då. Försöker väl tänka på att hålla mig så in-shape som möjligt, om man ska tänka på hälsan. Pensionen är fasiken nåt som man hinner prata en massa om med alla i sin ålder numera 🙂 Min man har en grymt bra pension av olika skäl, så då sparar jag rätt mycket varje månad numera och har en Kapitalförsäkring som jag hoppas ska ge ett bra tillskott till den vanliga pensionen, då man då inte skattar för den när den tas ut. Är nog ganska nördig på det där och har bra koll på siffrorna. Däremot när och hur så vet jag inte… Kommer nog jobba fram till 65 tror jag och sen får vi se. Det kan hända så mycket, det är snarare det jag kan känna panik över. Kram Milla

 • E
  mars 4, 2024

  Räknade ut att om du vill ha 5000kr att lägga till din pension oavsett summa varje månad mellan 65-85 år behöver du 1,2 miljoner 😨 så det är bara att börja spara vet du 😉 det är ju inga problem- vi är ju välbetalda inom vården….🤔 en jobbarkompis ser sitt hus som din pensionsförsäkring, kanske ngt att tänka på ? Jag vet inte för jag är som du har inte funderat så mkt… det är kanske gott med gröt 😅

 • Ålder – Ja fy fasiken vad 60 låter gammalt. Jag fyller nästa år också. Däremot har jag ingen åldersnoja direkt. Försöker se det som att alternativet hade varit så mycket värre. Man får ju liksom leva ett år till för varje gång 🙂 Vi pratar en hel del om pension, både jag och min sambo, men också med vänner. Vi vill gå så fort som möjligt. Jag stortrivs på jobbet, men känner att jag vill hinna uppleva så mycket.

  Säng – jag har kört med Kungsängen i många år. Bytte senast vid skilsmässan för 7 år sen. Nu har vi köpt en bäddmadrass därifrån till husbilen också.

  Kram Lena

 • Catarina
  mars 5, 2024

  Hej! Förstår precis din känsla, kände exakt likadant när jag skulle fylla 60 för ngt år sedan. Jag har inte firat mina födelsedagar på många år, mer än med familjen, men jag försökte vända min ålderskris till ngt positivt. Jag valde att fira, inte med ngt stort jippo, utan i stället vid flera tillfällen och med många olika vänner och släktingar.På så vis hade jag tid och möjlighet att sitta ner och verkligen umgås med alla jag tycker om, vid större kalas kan man ju omöjligt hinna med att prata med alla. Jag firade livet och glädjen över att få vara med ännu ett år 🎉🥂🍾. Visst känns det jobbigt att tiden går så fort, man vill ju hinna med så mkt och få se sina barnbarn växa upp, men vi får se till att njuta av livet och försöka släppa på alla måsten .
  Kram

 • Catharina
  mars 6, 2024

  60 år ja, fyllde det i januari……….du beskriver precis mina tankar. 30 40 och 50 som en dans. Nu kryper åldern upp lite för mycket för min smak. känner mig ung i sinnet men börjar noja mig för kroppens förfall, sjukdomar som går i släkten som demens mm. Precis blivit mormor och vill vara med så länge det går och se honom växa upp. Man får knappt andas om att man tycker illa om att se ålder i ansiktet och på kroppen……..men fy vad jag lider av det……
  Sen är det sååååååå mycket kvar att göra i livet, har inte tid att jobba, dock får jag nog pga ekonomi kämpa på i vården till 67-69 år.
  Trots all denna vånda( som jag tror går över) så säger jag som man ska – jag lever och är tacksam, motsatsen är värre.
  Kram//Catharina

 • Marie
  mars 8, 2024

  Jag fyllde 60 förra året, kan inte riktigt fatta att jag är så gammal. Men jag känner att jag aldrig haft det så bra som nu. Hyfsat pigg i huvud och kropp, trivs faktiskt bra med mig själv. Tycker jag är snyggare nu än som ung, då var man så väldigt kritisk mot sig själv. Jag gillar ta hand om mig själv, satsar på bra hudvård och gillar kläder och smycken. Är glad för varje dag jag mår bra och uppskattar att våren är på gång. Något som kommit med åren, att vara lycklig över sol, fågelkvitter och att naturen vaknar til liv och att man får uppleva en vår till. Stolt över mina barn och mitt älskade barnbarn. Trivs med att vara singel och inte behöva kompromissa med mitt liv, känner mig som en självständig stark kvinna.