Boeuf bourguignon, så gott

Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Hur har ni det i i mörkret och kylan? Jag skulle kunna emigrera till värmen nu och återkomma i slutet på mars. All min energi försvinner och jag skulle kunna gå lite i ide och sova fram till i vår. Nej riktigt så illa är det inte, men jag måste hitta på roliga saker för att inte bli för nedstämd.

Jag längtar efter att få ta fram advents saker, just för att det blir så mysigt med alla ljus man ha överallt.

I fredags gjorde P en Boeuf bourguignon, med blomkålsmos, det är ju så gott med ett mustigt rött vin till.

Jag frågade efter receptet och det hade han inget, men han berättade hur han gjorde så jag försöker att delge efter hans recept här.

Bouef Bourguignon

1kg högrev

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 msk smör + 1 msk

salt, svartpeppar

2 msk tomatpuré

4 dl rött vin

2 dl vatten

0,5 dl kalvfond konc

2 lagerblad 4 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin

250g smålökar

250g champinjoner

150g sidfläsk

Putsa köttet och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök

Bryn köttet i smör, lite i taget och krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Stek lök och vitlök, tillsätt tomatpuré och lägg över allt i grytan.

Häll i rödvin, vatten och fond, samt lagerblad, rosmarin, och timjan. Låt sjuda ca 1 1/2 timme.

Skala smålökar och ansa och dela champinjoner och fläsk. Stek fläsket i en annan stekpanna, sedan steker ni lök och champinjoner. Ha i dessa när det är ca 15 min kvar.

Servera med potatismos eller blomkålsmos och ett mustigt rött vin.

Mums så gott.

Måste tipsa om en polotröja som inte är svart. Tror jag bara använt svarta polos i flera år.

Här hittar ni tröjan och här skinnbrallorna

Ha en fin lill lördag

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
  • Lena - gott för själen
    november 3, 2023

    Ja fy fasiken vad låg man blir av den här tiden! Gillar’t inte! Men snart så. Snart är det dags att ta fram det där roliga 🙂

    Den där grytan gjorde vi också härom veckan. Passar perfekt en höstig lördag. Och det där vinet är en av mina favvosar. Kommande lördag blir det hjortstek här i huset. Det har vi nog aldrig gjort tror jag.

    Ha en fin helg!

    Kram Lena

  • Helene
    november 3, 2023

    Idag är det gråare än gråast ute känns som man inte får upp ögonen☺️
    Blev en långfrukost med tända ljus försöker göra det lite mysigt…
    Grytan ser jätte god ut perfekt höstmat🍂
    Önskar Dig en fin helg🤎
    Kram Helene

  • Milla
    november 3, 2023

    Alltså gå i idé är allt man vill! I alla fall till i mitten på januari, jag gillar ju riktig vinter men inte alls julen… men två månader till drygt, vi får stå ut 🤗. Älsk på grytan! Min favvo är också portergryta/stek. Och om man googlar på chiligryta på högrev så finns mycket bra recept. Kram Milla

    • helenavi
      november 6, 2023

      Tack Milla! Tycker precis som du. Julen är ingen höjdare längre och ska det vara vinter, får den gärna vara vit.
      Ska googla chilligryta, och se vad jag hittar
      Kram Helena

  • Annika
    november 4, 2023

    Ja nu i mörkret behöver man lite glädjeämnen. Receptet på Boeuf bourguignon ska jag testa i veckan, det kom väldigt lägligt eftersom vi får gäster på onsdag.
    Hoppas du får en fin helg!

    • helenavi
      november 6, 2023

      Hej Annika! Perfekt bjud och höstmat. Kommer bli toppen
      Kram helena