Innehåller annonslänkar
Hej hej!
Hur har ni det i i mörkret och kylan? Jag skulle kunna emigrera till värmen nu och återkomma i slutet på mars. All min energi försvinner och jag skulle kunna gå lite i ide och sova fram till i vår. Nej riktigt så illa är det inte, men jag måste hitta på roliga saker för att inte bli för nedstämd.
Jag längtar efter att få ta fram advents saker, just för att det blir så mysigt med alla ljus man ha överallt.
I fredags gjorde P en Boeuf bourguignon, med blomkålsmos, det är ju så gott med ett mustigt rött vin till.
Jag frågade efter receptet och det hade han inget, men han berättade hur han gjorde så jag försöker att delge efter hans recept här.
Bouef Bourguignon
1kg högrev
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk smör + 1 msk
salt, svartpeppar
2 msk tomatpuré
4 dl rött vin
2 dl vatten
0,5 dl kalvfond konc
2 lagerblad 4 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin
250g smålökar
250g champinjoner
150g sidfläsk
Putsa köttet och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök
Bryn köttet i smör, lite i taget och krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Stek lök och vitlök, tillsätt tomatpuré och lägg över allt i grytan.
Häll i rödvin, vatten och fond, samt lagerblad, rosmarin, och timjan. Låt sjuda ca 1 1/2 timme.
Skala smålökar och ansa och dela champinjoner och fläsk. Stek fläsket i en annan stekpanna, sedan steker ni lök och champinjoner. Ha i dessa när det är ca 15 min kvar.
Servera med potatismos eller blomkålsmos och ett mustigt rött vin.
Mums så gott.
Måste tipsa om en polotröja som inte är svart. Tror jag bara använt svarta polos i flera år.
Här hittar ni tröjan och här skinnbrallorna
Ha en fin lill lördag
Kram Helena
Lena - gott för själen
november 3, 2023Ja fy fasiken vad låg man blir av den här tiden! Gillar’t inte! Men snart så. Snart är det dags att ta fram det där roliga 🙂
Den där grytan gjorde vi också härom veckan. Passar perfekt en höstig lördag. Och det där vinet är en av mina favvosar. Kommande lördag blir det hjortstek här i huset. Det har vi nog aldrig gjort tror jag.
Ha en fin helg!
Kram Lena
Helene
november 3, 2023Idag är det gråare än gråast ute känns som man inte får upp ögonen☺️
Blev en långfrukost med tända ljus försöker göra det lite mysigt…
Grytan ser jätte god ut perfekt höstmat🍂
Önskar Dig en fin helg🤎
Kram Helene
Milla
november 3, 2023Alltså gå i idé är allt man vill! I alla fall till i mitten på januari, jag gillar ju riktig vinter men inte alls julen… men två månader till drygt, vi får stå ut 🤗. Älsk på grytan! Min favvo är också portergryta/stek. Och om man googlar på chiligryta på högrev så finns mycket bra recept. Kram Milla
helenavi
november 6, 2023Tack Milla! Tycker precis som du. Julen är ingen höjdare längre och ska det vara vinter, får den gärna vara vit.
Ska googla chilligryta, och se vad jag hittar
Kram Helena
Annika
november 4, 2023Ja nu i mörkret behöver man lite glädjeämnen. Receptet på Boeuf bourguignon ska jag testa i veckan, det kom väldigt lägligt eftersom vi får gäster på onsdag.
Hoppas du får en fin helg!
helenavi
november 6, 2023Hej Annika! Perfekt bjud och höstmat. Kommer bli toppen
Kram helena