Dagens tankar

Posted on

Innehåller annonslänkar till Lindex,ellos

Hej hej!

Då har man klarat av två pass i säkerhetsmundering, sexton timmar totalt och det är verkligen jobbigt. Jag som har lättare klaustrokänning när jag inte får luft, får verkligen anstränga mig för att inte slita av mig masken inne hos patienterna. Att tänka att man ska kunna dricka något när man har munderingen på sig är inte att tänka på. Någon borde uppfinna något som man kan få i sig vätska utan att ta av sig säkerhetsmasken. Det är ju inte så att man kan springa ut ur salen hur som helst. Det tar ca fem minuter att bara klä av sig allt i rätt ordning utan att kontaminera sig. Så en del tar med sig resorb till jobbet för att åteställa vätskebalansen när man väl kommer ut ur salen. När jag väl slutat för dagen satt jag och läste en pärm om krishantering. Hur ska och kan vi ta hand om varanndra och andra i denna krissituation vi lever i. Det stod bl.a att vi ska inte fatta stora beslut som skilsmässa, köpa/sälja hus, vi har nog i huvudet som det är. Viktigt med återhämtning, lugn och ro, frisk luft och sömn. Det sistnämda fick jag dåligt av natten som var, då Doris blev dålig och skulle ut, inte så lätt att bara somna om när man vet att man bara får sova ca fem timmar mellan arbetspassen.

När jag kom hem blev det först en ptomenad och sedan tog jag en powernap, herrejösses vad skönt det är att få sova på soffan en stund. Efter det var jag fit for fight för att handla kvällens mat på ica med Olivia. Nu har jag strandat i soffan och ska kolla ett avsnitt av min favvoserie Outlander innan sängen kallar.

Min klänning visade jag igår och den köpte jag på Malta, visade flera klänningar igår och här kommer en till. Kjolen finns här med 20% rea, likaså ärmlös blus här och en annan här.

Tips till er som gillade min vita kimono som jag hade på Malta, finns en liknande som nyhet här

Ha en fin fin Lördagskväll

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
 • Pernilla Andersson
  april 26, 2020

  Hej

  Ja det är inte lätt för sjukvården nu,ni har fullt upp men är tacksamma för er och hoppas att ni får veta det under denna resan samt efteråt så ni blir uppskattade..

  Jobbigt när man inte vet hur man ska leva eller hur man ska försöka undvika denna hemska Pandemi
  .

  Pernilla🌞🌼

 • Ulrica
  maj 2, 2020

  Jag kan bara hålla med.. somna på soffan en stund på eftermiddagen är bland det bästa som finns :).
  Nu vet ju jag att du inte gillar att man berömmer er som jobbar i sjukvården, men jag lovar att jag hyllat all vårdpersonal i många år eftersom jag själv inte är gjord av sådant virke och vet att det är alla ni som verkligen gör skillnad så jag kan väl ändå få säga lite tyst att jag är djupt imponerad av det arbete ni lägger ner, nu i denna kris och alltid annars också!
  En stor del av vårt jobb går ut på krishanteringsplaner och jag känner igen det du beskriver, att det behövs tas fram planer för både stora och små saker, och det finns extremt stora brister inom krishanteringen.
  Stor KRAM