En av mina laster

Innehåller annonslänkar

till Busnel och Röhnich

Hej på er!

Har ni några laster? Det har jag, alldeles för många. En av dem är pepparkakor, ingen bra last. Men börjar jag äta pepparkakor, så finns det inget slut, förens burken är helt tom. Jag hade bestämt att inte köpa hem några pepparkakor ännu, men så talade Olivia så fint om att det minsann fanns en burk pepparkakor som jag köpte i slutet av förra året. Burken var inte öppnad och datumet hade inte gått ut, så det var bara att inse att jag var besegrad. Burken öppnades och jag hade en liten förhoppning att de inte skulle vara goda, men de var himmelskt goda. Så nu är den burken snart slut.

Gissar att vi är många som har laster när man är lite nere. Jag är nere just nu, inte för att jag känner mig olycklig, för den lycka jag upplever nu är 100% och det är väl tur det. Nej det är för pandemin, jag tycker det känns uppgivet. Nu hotas våra semestrar över jul och Nyår också och snart är det vår tur att få veta vad vi ska få i lönepåslag i år. Tyvärr har vi fått indikation om att det kommer inte vara några glada överraskningar, så nej jag är inte glad och därför kommer jag äta massor av pepparkakor och jag kommer göra allt som står i min makt för att mina lediga dagar ska bli fantastiska och det kommer få kosta.

Shopping är ju tröstande för stunden och klickfingret kanske kommer trycka lite extra i dessa dagar. Har klickat hem julklappar till barnbarnen och hade jag inte redan köpte en så hade jag gärna klickat hem denna, men eftersom min är snarlik och mycket billigare är jag glad att det blev den billigare av dessa, annars kanske jag klickat i ren förtvivlan.

Nu tänker jag på vad man skulle kunna jobba med i stället, tankarna snurrar åt alla möjliga håll, inga tankar som håller ännu men jag fortsätter tänka och när jag är klar hoppas jag beslutet blir bra.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
 • Signe
  november 16, 2020

  Förstår din frustration till hundra procent….jobbar själv i en bemanningspool i kommunen och jobbar som uska i hemtjänst, äldreboende, LSS och personlig assistans. Vi får ingen semester beviljad över jul o nyår och jag är så fruktansvärt trött och besviken över hela denna situation som råder att jag har lust att kasta in handuken och skita i allt. Vill ha semester och fira nyår för första gången på fem år då jag oxå har träffat en ny kärlek och känner för första gången på länge att det är värt att fira….men icke sa nicke, jag jobbar kväll på nyårsafton och morgon på nyårsdagen som jag har gjort de sista fem åren…. kan inte det där vaccinet komma snart så man kan börja leva igen?

 • E
  november 16, 2020

  Ja berätta gärna vad man kan jobba med, är så trött på munskydd , visir och plasförkläde . Ser inte ljuset i tunneln heller…. undrar vem som ska vårda när vi inte orkar längre… kram kram

 • Milla
  november 16, 2020

  Usch Helena vilken vändning allt tagit och det är verkligen skarpt läge för så många av er vården, all 💕 till er! Jag som är en vanlig kontorsråtta känner ändå hur det allvarsamma tynger ned i det mesta. Jobbet är litesådär en klump i halsen stressat, chefer slutar och vänder upp och ned på allt. Jag bryr mig faktiskt inte alls så mycket om att nöjen och det där extra inte går att genomföra, men det är ändå hjärtskärande för att det drabbar så många. Min man som jobbat så hårt i många år i IT branschen har varit hemma sen i juni med 18 mån arbetsbefrielse – det är tufft för någon som verkligen vill ge järnet i många år till. Det är mycket på vänt just nu, svårt att se hur närmsta året ska bli, både för egen del och allas vårt samhälle. Hur mycket orkar alla? Kram Milla

 • Jeanette
  november 17, 2020

  Håller så med dig…. jag är färdig att kasta in handduken och lämna mitt jobb som jag älskade en gång i tiden. Men vet tyvärr inte vad jag ska göra i stället!
  Jag jobbar som operationssjuksköterska som (jag tycker) är världens roligaste jobb. Men i covid-tider blir vi skickade i taxi till annat sjukhus 6 mil bort för att jobba på iva… det är ett helt annat jobb med helt andra arbetsuppgifter som vi inte behärskar. Utbildning? Vad är det?
  Årets lönepåslag för oss var ett skämt, vi har ju fått applåder och bullar…. så så så irriterande. Som om inte det var tillräckligt så hotas vår (nästan) två-veckors ledighet i jul tack vare att människor i vårt samhälle inte kan ta denna pandemin på allvar och följa rekommendationerna som ges.
  Nä, nu måste jag sluta så jag inte pestar ner din blogg alltför mycket.
  Ha det gott och ta hand om dig, kram

 • Erica
  november 17, 2020

  Ja, är också väldigt trött på covid. Jobbar också som sjuksköterska men inte mitt i smeten som du. Men det påverkar oss med, indragna semestrar, kollegor som får flytta till andra avd mm. Är skitförbannad på folk som inte bryr sig utan bara gnäller på restriktionerna, det är som de hånar oss. Och som sagt lönerna är åt fanders
  Kram ♥️

 • Lotta
  november 17, 2020

  Förstår att ni är helt slut, hoppas verkligen att ni får er julledighet. Du verkar vara en super sjuksköterska som också vägleder studenter. Kanske vårdlärare?
  Kram!

 • Anne
  november 18, 2020

  Vet att du skrev redan i våras att du skulle byta jobb, så förstår att det är dags nu. Spännande att följa och se var du hamnar. Lycka till!