En förhoppning om en ljusare tid

Posted on

Innehåller annonslänkar till Mio och

Ellos Twist and tango

Hej på er!

Idag har jag varit ledig och det har varit skönt för i morgon kör jag igång igen med fyra dagpass. Det är oftast väldigt tuffa arbetspass så man är helt slut efter dem. Jag har inte mycket energi kvar att göra en massa saker. Har tyckt att jag är lite lat som inte orkar. Men nu har jag fått höra att jag inte är ensam utan att det gäller de flesta på mitt jobb. Vi är helt slutkörda och vi behöver vila från allt när vi kommer hem. Alla på mitt jobb har blivit erbjudna att få prata med psykolog hur vi kan få verktyg för att orka jobba. Vi är många som tagit det erbjudandet.

För det är ju så att livet efter jobbet är ju ett annat heltidsarbete med allt vad det innebär. En del har småbarn som skall hämtas få mat och läggas. En del har ett stormigt förhållande, en del har ansträngd ekonomi, en del är superstressade. Ja alla har sina problem, men med både jobb och familj tillsammans kan bli så man blir helt överkokad.

Jag har haft ett samtal och ska ha ett till för att få hjälp med verktyg att orka med allt.

Det är ju så att i mitt huvud, så vill man ju ha fint hemma, O ska ha det bra och hennes student skall styras upp, hon är en tonåring som blivit curlad hela livet, och det är ju inte så lätt att bromsa det nu. Omsorgen om Doris måste ordnas varje vecka, vilket är en stor stress.. Lönen skall räcka till allt som behöver fixas. Ja det kanske inte låter så mycket, för alla har ju mycket. Men med stressen man bär på på jobbet som fortsätter hemma, så kan det räcka med att man ska betala en räkning i tid, eller svara på ett mail för att man knappt minns för att stressen är total.

Just nu längtar jag till våren och sommaren, då man kan börja påta ute i trädgården. Jag har planer som jag önskar att jag ska orka göra. Ni vet ju att jag är helt galen i blommor, så jag vill anlägga en dahlia rabatt, för jag har beställt mängder med dahlior. Men den där studenten som jag redan är helt uppstressad för, kanske kommer i vägen för mina planer. Men jag ska försöka vara så strukturerad jag kan och skriva listor för allt. Jag har ledigt några dagar innan, så jag kan förbereda så mycket som bara går. Sedan hoppas vi på vädergudarna, så man kan vara ute. Har i alla fall ordnat partytält, som man kan sitta i om det skulle regna, är det sedan svinkallt får man väl placera ut några sådana här.

Så nu börjar jakten på en fin klänning att ha på hennes student. Jag kan tänka mig något sådant här om det inte är för kallt eller en liknande den här

Tiden som väntar är helt klart Doris bästa tid också. Hon älskar att sitta och sola efter väggen, precis som sin matte. Jag hoppas det blir en fin sommar så vi kan njuta av Sveriges fina natur och jag hoppas vi får våra fyra veckors semester, för får vi inte det blir jag väldigt ledsen och väldigt fundersam om man ska jobba kvar i vården. Ni vet ju att mina tankar kring det är återkommande.

Nu är det nog dags att hitta på något att stoppa i magen, innan det blir försent.

Ha det gott. Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • Lise-Lotte
  mars 15, 2021

  Hoppas du får hjälp av Olivias pappa med studentbestyren.

 • Yvonne Gustafsson
  mars 16, 2021

  Jag har oxå hund och träffar andra med hund, en del har hand om andras hundar hämtar på fm går hem med på em kanske kan vara något för Doris om du har problem med det. Många pensionärer som vill gå ut och ha sällskap och franska bulldoggar är härliga hundar.
  Kram Yvonne

 • Maria
  mars 16, 2021

  Hej! Jag tycker du är helt otrolig som kommit så långt med studentbestyren! Jag har också en studentska här hemma och har inte börjat med någonting alls ännu… Tänker att det ordnar sig och man vet inte hur det blir med nånting nu i pandemitider. Hur som helst, jag tycker du kommit fantastisk långt! 🌟

 • Majalena
  mars 17, 2021

  Jag följer din blogg litet då och då, är i den åldern att jag kunde vara din mamma, känner igen mig i en del du skriver. I a f vad ville jag säga idag JO , den BLÅ KLÄNNINGEN är du köp den genast.

 • E
  mars 21, 2021

  Lite sen kommentar til detta inlägg… jag röstar för den blå klänningen. Håller tummarna att allt blir bra på studenten. Vilket program har O gått? Ser fram emot mer inlägg om hur ni planerar. Kram