Funderingar

innehåller en annonslänk till Mio

Hejsan!

Hur mår ni? Sitter ni i karantän, eller ligger ni hemma med covid? Just nu tycker jag alla runt mig har fått Covid. Familj, grannar, arbetskollegor mm, så nu är det ordentlig spridning. Men med tanke på den takt covid far fram nu, så borde alla haft det innan våren, hoppas det är slut på detta eländet då. För nu tycker jag allt börjar svaja, börsen faller, elpriserna sticker i höjden, dieselpriserna går upp. Ryssarna flåsar runt oss, alltså vad händer? Blir spännande med val i år, eller inte, minns ni för fyra år sedan vilken kalabalik det var. Ja det är inte meningen att låta negativ, men det är så mycket som känns osäkert nu.

För att jag inte ska fundera så mycket på detta, så försöker jag balansera det med att njuta av solen som var framme idag och jag hörde till och med fågelkvitter. Jag gjorde en god gärning när jag var ute med Doris i dag. En dam ramlade på sin egna trapp in till sitt hus, och såklart var jag framme för att se så det gått bra. Troligtvis hade det gått bra. Men tacksamheten hon och maken kände, kändes bra i hjärtat.

Annars längtar jag tillbaka till Gran Canaria med sol och värme. Tänk att få stoppa fötterna i havet.

Men solen är uppe längre och längre. Hörde något om +20 min/ vecka, som dagarna blir längre. Såg att någon skrev att vårlökarna börjat sicka upp or jorden och jag som inte ens sått något i år. Inte ens köpt fröer. Är rätt dålig på att få saker att gro och sedan få dem att växa till sig, brukar bara bli gängliga spröten, eller så hamnar de i poolen, minns ni?. Men funderar på en sådan här som man kan rulla och ställa riktigt nära fönstret så det får maximalt med ljus, då kanske man kan få dem att bli grova och fina.

Nu har jag bara ett kvällspass kvar , sedan ledig helg.

Kram på er

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
 • Milla
  januari 26, 2022

  Hej. Vi är friska och ingen i min familj inkl mor o far och syskon med familj har haft det covid, förutom min bror o hans fru o småttingar. På min arbetsplats är det några som varit sjuka nu, efter jul precis så vi har inte haft smitta på själva arbetsplatsen. Men oj, många sjuka är det, och dt som fått covid blir rätt dåliga ändå som det verkar. Jag är hemma just nu i sjukskrivning, på heltid en dryg vecka o sen halvtid. Mild utmattning… som varit på g länge, mycket ångest o sömnproblem. Satsar på vila, träning o frisk luft 😀.
  Visst är läget osäkert ute i världen, det som du beskriver är ju verkligen ett globalt problem, både börs och energipriser är ju pga mycket annat osäkert i omvärlden. Pandemin har orsakat mycket, och nu stiger ju matpriser o annat, mkt pga ökade energikostnader, inflationen stiger o ger allmän osäkerhet. Valet senare i år blir ju spännande men det känns som att färg eller politisk riktning inte spelar så stor roll. Det är ju samarbetsförmågan som slagit slint känns det som, lite respektlöst mot väljarna på nåt vis men samarbete är nog det som gäller nu med krigshot i vår vad som ändå är vår närhet. Försvarsmakten har ju försvagats sedan rätt långt tid tillbaka, i ett annat politiskt styre dessutom men nu krävs nytänk. Tråkigt, världen utvecklas åt fel håll känns det som. Lite tankar från mig 😀. Kram!

 • Lena
  januari 27, 2022

  Inte i karantän och inte haft Covid, tack och lov. Varken barn eller barnbarn har haft covid, kanske bara tur, verkar smitta väldigt i de familjer där det finns skolbarn. Är väldigt försiktig, håller avstånd, handhygien och har börjat handla med munskydd igen. Är på jobbet någon dag i veckan annars hemifrån. Längtar också efter lite resor, inte varit utanför Sveriges gränser sedan pandemin började.