Idag är ingen vanlig dag

Idag är verkligen ingen vanlig dag, för idag är det bloggens 10 års dag. Tänk för tio år sedan startade jag denna blogg och då fattade jag verkligen ingenting hur det fungerade, men min drivkraft var större, så jag klurade funderade och frågade runt och har lärt mig så pass mycket att jag hållit er med inlägg i tio år.

Undrar så om det finns några läsare som varit med sedan början? Jag vet att en tysk tjej skrev till mig nästan direkt och jag var helt chokad, kunde då rakt inte förstå hur hon hittade min lilla blogg.

Jag hette från början H´s enkla vardag, men bytte senare till Helenas enkla vardag. Varför det blev det namnet var för att jag skulle visa er från min vardag som absolut aldrig varit något lyxig, utan i all sin enkelhet. Tyckte alla andra hade så proffsiga bloggar och alla verkade ha hur mycket pengar som helst. Så därför blev det en enkel blogg och med tiden har jag fått mer och mer läsare.

En del läsare har nog försvunnit när man bytt bloggportal. Började med Blogspot, som var enkel att förstå, senare blev det Blogg.se, men det var den absolut sämsta portal jag varit med i, i alla fall när det krånglade, som det gjorde för tre år sedan och de inte kunde hjälpa mig. Då bestämde jag mig för att bli min egen, och hamnade i WordPress och där är jag nu och trivs bra med det.

Ja ni har verkligen fått följa mig i livets alla skeenden, det har ju hänt en del på dessa tio år. Har hunnit byta jobb från Tiva till kommun och tillbaka till Tiva, varit utbränd, skilt mig, drivit webshop, blivit mormor, träffat ny kärlek uppleva en pandemi på väldigt nära håll. Upplevt många fina platser runt om i världen och framförallt Sverige.

Känner ni igen dessa headers som jag haft?

Tänk, de första inläggen fick jag inte ens in bilder, utan bara text. Men tänk vad mycket gott denna blogg gett mig. Jag har fått lära känna så många fina människor runt om i Sverige. Åkt på en massa resor och träffat andra bloggare. Fått träffa en del kändisar. Har t.o.m. gått modell på ett event en gång.

Har haft tidningsfotografer här hemma och hamnat i två inredningstidningar.

Jag har så fina läsare som gärna säger hej om vi möts någonstans, så kul att få ett ansikte på er. Har lärt mig så mycket om så många olika saker, som jag aldrig gjort om jag inte bloggat. Jag har verkligen växt som människa.

Jaa så stort Grattis till Helenas enkla vardag och jag tror den kommer hänga med några år till, för det är fortfarande väldigt roligt.

Nu skulle jag vilja be er om en sak. Skulle nu vilja berätta för mig hur länge ni hängt här inne och hur ni hittade mig, för utan er hade jag inte kommit så här långt. Är det något ni önskar jag ska skriva mer om, eller mindre om. Har ni frågor som ni funderar på?

Stort TACK till er alla fina.

Nu väntar två veckor med hur mycket som helst på agendan, så nu gäller det hålla tungan rätt i mun, så jag inte glömmer något.

Ha det gott. Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

23 Comments
 • Monika
  oktober 25, 2021

  Grattis till ”Helenas enkla vardag”. Jag vet inte hur länge jag hängt härinne men jag kommer ihåg bröllopsbilder under körsbärsträden som MrC och Tina tog och en massa annat också, resor t ex.
  Kram Monika

 • Carina Gustavsson
  oktober 25, 2021

  Hej,
  Jag har följt dig några år. Jag bor i England och har gjort det i 15 år. Och i Syd Afrika. Jag gillar blandningen i bloggen. Ha det så bra!

 • Monica
  oktober 25, 2021

  Jag har läst din blogg sedan jag fick hjärnblödning 2017.
  Är så trött på alla bloggare som visar dyra märkesgrejer hela tiden.
  Jag har inte råd med lyx, när jag har blivit sjuk och lever på sjukpension.
  Önskar att det fanns någon som letade billiga och snygga kläder och smycken.
  Vi fattiga som bor i en etta, utan pool och trädgård vill också ha snygga kläder och skor.
  Har aldrig råd att äta på restaurang, utan lagar billig mat hemma.
  Känner absolut ingen bitterhet.
  Tror att alla får omvärdera livet, när de blir äldre.
  Jag vill se mer billiga snygga kläder, tack 😀

  • Pernilla
   oktober 25, 2021

   Hej!
   Hittade din blogg genom en vän för några år sedan. Tycker om din vardagliga och jordnära ton. Inte så ” flashigt” som jag kan tycka det annars ska framställas i bloggvärlden. Roligt att få en inblick i ditt livs upp o nedgångar så som livet oftast är. Jag bor inte så långt från Vadstena och det är roligt att känna igen platser ni besöker. Kram

 • Eva Rydin
  oktober 25, 2021

  Grattis till 10 år med bloggen. Tror nästan att jag varit med och läst din blogg från början. Tyvärr minns jag inte hur jag hittade till din blogg. Men, du har inspirerat mig till mycket (Både köp och annat). Tack för att du skriver.
  Har ingen egen blogg, och kommenterar inte så ofta, men läser alltid din blogg.

  Kram Tummelisa 😍

 • Lena
  oktober 25, 2021

  Har inte läst din blogg så länge men tycker verkligen att det är en trevlig blogg. Inte en massa fokus på att allt skall se bra ut eller för den delen vara bra. Verkligen något man mår bra av att läsa.

 • BrittMarie
  oktober 25, 2021

  Nya kärleken är mysigt att läsa om. Lite mer om mat från honom. En riktig snygging. Och framförallt, han gillar dig verkligen. Eller hur.
  Har läst här sen 2015, kommer inte ihåg hur jag hittade till dig. Stort lycka till i fortsättningen. 🙏🌷🦋

 • Gunnel Larsson
  oktober 25, 2021

  Hej,
  Grattis till utmärkelsen!
  Jag hittade till din blogg via Sallys hus för si så där 5 år sedan. Fortsatte att läsa hos dej då jag tycker om stämningen i din blogg och du ger mej en härlig stund helt enkelt.
  Ditt tips om resor slutade med att vi åkte till underbara Brela i Kroatien vi med, och det resmålet hade jag ju aldrig funnit annars😊
  Tack för en mysig blogg och fortsätt gärna som du gör med lite av varje 🤗
  Kram Gunnel

 • Nilla
  oktober 25, 2021

  Hej,
  och Grattis till 10 år.
  Jag är en tjej från finland som hängt med och läst din underbara blogg sedan 2013 tror jag det var.
  Minns inte hur jag hittade dig men antagligen via andra bloggar.
  Du är en av 4-5 bloggar jag följer dagligen.
  Ha en trevlig dag.
  Hälsningar,

 • åsa
  oktober 25, 2021

  Grattis till din fina blogg! Jag minns inte hur länge jag följt dig, flera år är det i alla fall ,minns inte heller hur jag fann dig troligen via någon annan. Bra att du vill fortsätta blogga ,jag läser alltid så inspirerande och kul!. Kramar från mig.

 • Birgittha Johansson
  oktober 25, 2021

  Har följt din blogg i cirka 3 år, hittade den genom ’”Sallys hus”, tycker att du skriver så bra och det är lika kul varje gång att gå in och läsa vad du skriver! Mvh Birgittha

 • Lena
  oktober 25, 2021

  Grattis till 10 år!
  Har läst din blogg i några år, men minns inte hur jag hittade hit, antagligen genom en annan blogg. Jag bor i ett Engelsktalande land sedan många år, så tycker det är roligt att läsa på svenska, och din blogg ger mig en fin inblick i mode, mat, etc. och livet i allmänhet i Sverige just nu. Tack Helena, och önskar dig allt gott!
  Kram, Lena 💗

 • Jessica
  oktober 25, 2021

  Hittade till dig via Sallys Hus ganska precis när du gifte dig. Helt underbart vackert bröllop. Tyckte du skrev om sådant som jag kände mig hemma i. Skriver väldigt sällan kommentarer men uppskattar det vardagliga med lite lyx och flärd där emellan. Du ser ut att ha hittat din själsfrände i P så passa på att njuta. Tack för en trevlig blogg. Jessica

  • Anna
   oktober 25, 2021

   Jag hittade också till dig via Sallys hus för ett par år sedan. Från din blogg har jag hittat din dotters blogg.
   Jag tycker att du fångar det vardagliga fint och skriver där emellan om roligheter såsom fest och resor mm. Fin blandning helt enkelt!!
   Ser fram emot ett par år till med din blogg:)

 • Anna
  oktober 25, 2021

  Jag hittade också din blogg via Sallys hus för ett par år sedan. Från din blogg har jag hittat din dotters blogg.
  Jag tycker att du har en fin blandning med vardagliga inlägg blandat med inredning, trevligheter, fester och resor.
  Ser fram emot ett par år till med din blogg:)

 • Mia
  oktober 25, 2021

  Minns inte hur jag hittade din blogg och hur många år jag har följt dig , tippar att det kan vara 7 år ? Går in på bloggen alla dagar och har kommenterat några gånger .Ett stort grattis till dina 10år och hoppas det blir många år till 💐🥂💐

 • Catarina
  oktober 25, 2021

  Hej! jag har följt dig i ca 9 1/2 år, kommer ihåg att jag läste i kapp dina första inlägg när jag väl hittat dig. Blev så inspirerad och det var så stor igenkänningsfaktor, samt att jag hade råd att köpa de saker och kläder som du tipsade om och som alltid har fallit mig i smaken. Många bloggare visar massor av fint inom både mode och inredning, men prislapparna är ofta alldeles för höga. Din blogg har alltid känts ärlig och levande, det känns nästan som man känner dig. Jag kommer inte ihåg hur jag kom i kontakt med bloggen, detta var vid tiden då jag fick upp ögonen för bloggar, så det har varit via någon annans blogg som jag hamnade här hos dig. Grattis till dessa härliga, ibland omtumlande år och lycka till i fortsättningen.
  Kram Catarina

 • Lena
  oktober 26, 2021

  GRATTIS till bloggen 10 år!
  Har varit med dig från början och Odd Molly tiden 🙂 . Tycker om blandningen av kläder, inredning, familj, kärlek, resor, upplevelser mm. Ooch att få följa med dig på din livsresa med blandning av glädje och sorg………precis så som livet är.
  Hoppas att du fortsätter precis så som du gör länge till…………
  Kram Lena

 • Sallys hus
  oktober 26, 2021

  Graaaaaaattiiiiiis bloggen ❤️❤️❤️
  Heeej sötsnöret
  Jag älskar ju både dig och din blogg men om din vardag är så enkel vet jag inte🤪🤪

  Jag känner få som har så mycket på agendan jämt som du😘😘

  Det var ju inte jag som hittade dig utskbduvsom hittade mig ju…. Å det måste nog ha varit där i början va?? Känns som du varit min bästaste vän alltid ju🎈🎁🎂🥰 puss o kram så ses vi snart.

  • Sallys hus
   oktober 26, 2021

   Haha vet inte riktigt vad tangentbordet skrev där men hoppas du fattar ändå😅😂🤣🤪

 • Maria
  oktober 26, 2021

  Grattis på tioårsdagen!
  Jag har läst din blogg i ca 5-6 år och hittade hit via Sallys hus.
  Det jag gillar är blandningen av inredning, mode,mat,resor och den ”vanliga vardagen”.
  Fortsätt i samma anda!

 • Helene
  oktober 27, 2021

  GRATTIS fina du❤️
  Har läst din fina blogg länge men kommer inte ihåg hur jag hittade den men säkert via en annan blogg.
  Tycker mycket om att läsa om fina klädtips och tycker om hela ditt upplägg och fina bilder.
  Kram från Helene

 • Sandra
  oktober 27, 2021

  Jag tror jag varit med från början (nästan iaf) för första headern känner jag igen
  Minns inte hur jag fann dig men jag gillar din blogg, den är ärlig och sann tycker jag! Inget vräkigt och märkvärdigt på något sätt utan väldigt mycket ner på jorden! Du verkar vara det med, en ontänksam kvinna med stort hjärta! Jag gillar blandningen du har.. jag är inte imponerad av en vas för 3000 kr, jag läser hellre där man bjuder på sig själv på ett äkta sätt.. precis som Helenas enkla vardag