Kommer den digitala världen öka nu?

Innehåller annonslänk till Lyko

Hej hej!

Hur går det för er att distansera er? Jobbar ni hemifrån, isåfall hur går det? Jag är glad att jag har ett jobb att gå till, tror att jag skulle deppa ihop om jag var tvungen att jobba hemma. Sociala sammanhang är väldigt viktigt för mig. Jag får en sådan energi av mötet med andra människor, så just nu är det via jobbet som jag får den energin tillgodosedd. Visst att sitta och prata i telefon ger ju en viss stimulans, men inte helt och fullt.

Jag antar att många som jobbar hemma kan tycka att det är skönt, skönt att inte behöva klä upp sig för att gå till jobbet, slippa ta sig till jobbet i kollektivtrafiken. Men hur kommer det bli när pandemin är över? Kommer fler att fortsätta att jobba hemifrån? Hur blir det då med de viktiga personliga mötena?

När alla är vaccinerade, vad är det första vi kommer göra? Kommer det bli som på 20 talet, när spanska sjukan var över, och det blev galna fester innan den ekonomiska krisen slog till, eller kommer resandet ta rekordfart för att vi är så sugna på att ge oss iväg utomlands. Kommer det då behövas vaccinationspass? Har hört att flera länder kommer införa det. Frågorna är många. Jag hoppas verkligen att det mesta kommer bli som förut och att de som kan hjälper till att stötta restauranger, hotell, butiker mm, så de inte måste slå igen.

En bra sak hos mig är att är man ledig och inte vill åka in för att delta på APT, kan man nu om man vill vara med via Skype. Det är ett stort framsteg för oss som jobbar på golvet. Skönt att kunna sitta i soffan och klia på Doris samtidigt som man får viktig information från jobbet.

Nu ska jag ta och sätta igång och städa av här hemma innan jag ska jobba kväll. Nu har vi ju börjat få vaccin, dock i liten mängd, så det är bara ett fåtal som vaccineras varje dag. Så vi får se om man får sin första spruta idag eller om jag får vänta lite till. Nu har jag precis klickat hem lite saker jag verkligen behövt, bland annat den här, då den jag har är färdig för pension.

Ha en finfin dag

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Carina
  januari 21, 2021

  Ja jag jobbar hemma det gör även min man, tycker det fungerar utmärkt. Det är bara vi två i hemmet så vi kan sitta på varsin våning och jobba. Det krävs ju att man respekterar varandra för båda har en hel del möten via Teams, har inte varit något problem oss. Förstår om man bor trångt och man även har barn som studerar hemma att det kan bli problem. Ja du efter pandemin så har man en lista på vad man vill göra som är hur lång som helst. Ha det bra!

 • Nilla
  januari 21, 2021

  Har jobbat hemifrån snart ett år nu, är inte första gången för mig att jobba hemifrån då jag jobbat genom först egna sjukskrivningar (benbrott, diskbråck) och sedan när mannen insjuknade i cancer så jag kunde hjälpa honom och köra varje vardag 20 mil till hans behandlingar. Mannen är fortsättningsvis, friskförklarad från cancern dock, så är ju inte helt ensam på dagarna. Dessutom blev jag så hjärntrött efter cancerresan att det har varit skönt att slippa allt extra omkring en som kommer på kontoret. Hoppas på att man i framtiden ska kunna jobba iaf 50% på distans. Göra efter pandemin? Krama min lilla 89-åriga mormor står först på listan, bara vi får ha henne kvar så länge! Min mamma som bor ensam sa 3 månader in i pandemin att vi ska vara tacksamma som bor med någon, för det är över 3 månader sedan hon känt en annan människas hud mot sin, mitt hjärta brast och då åkte jag hem till henne och kramade henne länge. Efter det har hon hört till en av få personer som fått besöka oss. Även om jag och mannen är extremt försiktiga så har vi ändå en dotter i högstadiet, en dotter som jobbar och träffar människor och en son som besöker oss ibland. Alla är dock införstådda på att vi måste vara försiktiga pga kroniska sjukdomar i familjen. Men tyvärr kan man ju göra allt rätt och ändå bli smittad om man har otur. Resa vill vi gärna också göra, köpte ny båt förra året och vi har planerat länge att åka över med egen båt från Finland till Sverige och besöka vänner från tiden vi bodde i Sverige. Så det är något vi hoppas vi kan göra i sommar, om inte håller vi oss på finska sidan och hoppas på året därefter. Nu när man ser ut på snöyran så längtar man efter den gamla goda tiden när man kunde hoppa på ett flyg och åka iväg till varmare breddgrader. Men efter hela cancerresan så har vi lärt oss åtminstone det här: Acceptera det du inte kan ändra och välj att se det positiva i varje situation, problem kommer och då tacklar man dem, motgångar jobbar man sig igenom tillsammans. Så länge vi alla är här är livet fantastiskt och det om något är värt att firas så ofta som möjligt! Så tror jag snart stänger datorn och häller upp ett glas vin, bara för att livet är en fest 😉

  Sköt om dig, kram!

 • JE
  januari 21, 2021

  Jag jobbar hemma sen mars förra året… Åkte in några dagar per vecka under sommaren, när smittspridningen gick ner. Det fungerar bra jobbmässigt, men är ju såååååå tråkigt!!! En av de stora fördelarna med att jobba är ju att träffa folk och byta miljö. Och det får jag inte nu. Nä, tycker det är fruktansvärt tråkigt och har hamnat i nåt läge, så jag tar mig inte för nåt annat än att jobba. Får liksom inte igång kroppen när jag inte kommer hemifrån. Kan ju tillägga att jag har inga hemmavarande barn längre, däremot en vovve, som har varit vår solstråle detta år. Så har jag det! Jag LÄNGTAR till att åka till jobbet igen!

  • Anette Nilsson
   januari 22, 2021

   Så skönt att jobba hemifrån. Var sjuk skri en för utmattning, utbrändhet o ångest från okt 19 till maj 20, så tack vara covid har jag kunnat återhämta mig. Jag har inga problem att jobva hemifrån. Det är lätt att kontakt med kollegor via teams o telefon.