Mål för 2024

Posted on

Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Nu är vi några dagar in i 2024, och det är verkligen kallt ute .

Jag är glad att jag har en öppen spis med kamin i, så här eldas det för fulla muggar, älskar när värmen från kaminen sprider sig i huset.

Älskar också att ha mina flanellakan inbäddade i sängen. Köpte mina första flanellakan till jul, och nu är de tvättade och ilagda igen, för jag är en fryslort och fryser ofta när jag lägger mig, men dessa lakan gör att jag sover så mycket bättre. Köpte mina här, mina tillhörde julkollektionen, fast inga tomtar på, så därför kör jag dem en omgång till.

När jag inte fryser lika mycket skulle jag vilja ha dessa, som det nu är 50% rabatt på, tycker de är så himla snygga.

Men nu till mina mål för 2024; har faktiskt inga direkta mål, det är ju ingen ide, för sedan rullar tiden iväg och jag har glömt vad jag tänkte i början av året. Men om jag ändå funderar så är det att såklart gå ner i vikt, äter alldeles för mycket god mat, inte så konstigt, när jag blir serverad väldigt god mat hela tiden och rör mig minimalt.

Det går inte riktigt ihop, skulle ju vara skillnad om jag rörde mig mer, men det vet ni ju alla som hänger här inne, att det är inget jag tycker är kul, prioriterar alltid bort rörelse. Hade ju tom rörelse på recept, men det gick ett par månader, så tröttnade jag på det. Paddel, jo det var väl kul, men då kom hälsporren och satte stopp för det.

Så för min del blir det att fokusera på att inte äta så mycket, hur nu det ska gå till när man alltid får så god mat.

Skulle önska att jag hittade en bra yoga eller Pilates, som kördes de tider som passar mig, typ tisd, onsd kl 18.

Har tyvärr inte hittat några sådana pass, som är just den tiden. Tänker att träningen jag skulle behöva är att få en stark bål och ett lugnt sinne.

Skulle behöva en privat PT som bara hade mig, som tvingade mig.

Jag skulle vilja börja måla tavlor i abstract stil, har allt hemma, men törs inte börja, är så rädd att förstöra tavlan direkt.

Annars är mina tankar på att prioritera och vara med människor som ger energi och inte tar energi.

Vill vara med genuint ärliga människor vars syfte är att vilja umgås för att de verkligen vill.

Har ni några mål för 2024?

Ha det gott, nu skall jag vara lite ledig, efter att ha jobbat mycket under jul och Nyår. Uppdaterar såklart på Instagram först, men det kommer här också.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
 • Jenny
  januari 5, 2024

  Känner allt för väl igen det där… det är svårt att gå ner i vikt bara genom att röra sig. Det kanske funkar för att hålla vikten, men att gå ner i vikt bara genom att röra sig, det är svårt. Jag måste också ta tag i min vikt, är opererad i dec och gått upp i vikt både innan och efter…. ska försöka äta nyttigare i veckorna och unna mig fredag kväll och lördag kväll. Men det är svårt…

 • Ulrica
  januari 5, 2024

  Vilka fina mål du har för året, låter helt normalt och rimligt tycker jag.
  Vi är lika, du och jag märker jag.. jag prioriterar också alltid bort rörelse och motion, men vi bestämde oss för att en gång om dagen gå ut och promenera och om det så blir 10 minuter så är det ändå en seger för då kom vi ut och gjorde något. Sen ska jag försöka byta ut mitt beroende av majskakor till något lite nyttigare, kanske börjar med vindruvor för att sedan komma vidare till nästa steg :). Vi får försöka peppa varandra i tanken ❤️. Åhhh, vad roligt att du vill måla tavlor. Jag undrar om det är på samma sätt som jag tänker, att när man inte kan så förstör man papperet genom att börja måla på det.. så är jag också, och så köper jag på mig akvarellblock efter block.. men använder dom inte.. men nu har jag faktiskt börjat, det blir inte snyggt men målet är att måla massor under året som ren avkoppling och för att det är så jädrans kul, så här kommer min pepp.. greppa penseln och bara njut. Går det åt helsike så får du köpa en ny canvas eller papper, beroende på vad du målar med :-). Du får mer än gärna visa, det skulle vara så kul att få se vad du skapar!! Att träffa vänner är ett mål jag/vi har satt upp för året också, och det vore verkligen jättemysigt att träffa dig igen, det var så länge sen nu.

  Kramar i massor och heja heja, njut av allt som kommer framöver!

 • Eva
  januari 5, 2024

  Här är en till som skulle behöva ”röra” på mig +att jag lagar aldeles för god mat, mitt mål i år är att försöka dra ner på portionerna och få in mera grönsaker i maten. Håller med Ulrika, greppa penseln och börja måla, blir det inte bra, byt sida och pröva igen 🙂

 • Milla
  januari 5, 2024

  Träning är fantastisk för att må bra i kroppen och inte få ont, men kost är ju nästan allt för vikten, tyvärr. Men det finns massor av mat som är god som man kan gå ned i vikt av, men det kräver en del att skapa vanor. Hejar på dig Helena! Vi ska ta ett rejält omtag härhemma, jag med min mage som inte funkar bra utan galla och så maken som fick en nådestöt av doktorn på en lontroll idag 😊. Nu blir det massa recept från nillaskitchen ! Kram

 • Birgitta
  januari 6, 2024

  Jag prövade mycket för att gå ner i vikt.
  Lavemang ofta, för Marilyn Monroe höll sig smal så. Funkade inte på mig.
  Började gå 5 km om dagen. Funkade inte.
  Kom till slut på att det är maten man äter som gör övervikten.
  Hatar träning, så det gör jag bara inte.
  Det är otroligt lite man ska äta varje dag när man blir äldre för att vara smal och trivas.
  Nu äter jag jättelite 3 gånger om dagen och ett äpple om dagen.
  Dricker bara vatten, ingen alkohol.
  Man får helt enkelt välja om man vill äta gott eller vara smal, tyvärr funkar inte båda.
  I början var jag hungrig jämt, men efter en månad vänjer man sig
  Nu trivs jag med mig kropp.
  Man måste ha diciplin och sluta äta god fet mat.
  Ser fram emot mina utlandsresor i sommar och kunna ha bikini och snygga kroppsnära klänningar 😍

 • Marie
  januari 6, 2024

  Hej😊 undrar var du köpt renarna på öppna spisen? Dom var jättefina ..

  • helenavi
   januari 6, 2024

   Hej hej! Renarna köpte jag för många år sedan, minns inte om det var på hm eller Hemtex 🫣🥰