Matresan i Örebrolän

Hejsan!

Det blev en riktigt utflyktshelg för min del. Ena dagen i Östergötland, för att nästa dag hänga med på en del som Matresan hade att bjuda på. Mitt sikte var bestämt, jag ville besöka Krogen som inte finns, som ligger mitt ute i skogen, långt från all civilisation. Nu passade det väldigt bra då min svärson fyllt år och det ligger väldigt nära där de bor. Så det fick bli en del i hans födelsedagspresent att åka dit och äta lunch. För det är det som är, att man åker runt till en massa ställen i Örebrolän, som vill vara med och har någon typ av kock och matintresse. Tror det var 78 ställen man kunde pricka in under Lördagen och Söndagen.

Ett mysigt ställe som jag aldrig hade hittat till om inte svärisen visste på ett ungefär vart det låg.

Såklart fick alla sprita händerna innan man kom in på gården och innan man tog mat och även efter, sedan fick man sitta ute och äta, och nog kändes det att det är September, för när solen gick i moln, då blev det kallt, så vi fortsatte hem till Nathalie ”Villa Sjöliden” och fick kaffe och hennes hembakade bullar.

Men vi ville se lite mer av Matresan, så vi fortsatte till Egastronomi i Åbytorp och vi skulle absolut inte äta något mer, men de hade så fina varma mackor med kött emellan, så vi köpta varsin halva, och den var så himla god, så det var tur att vi inte missade den.

Sist men inte minst besökte vi Ekbomsdelikatesser i Kumla, men nu var klockan fyra och Matresan var slut, men jag fick med mig både havskräftor,gös och Wadköpingskorv hem till frysen, så nu finns det en massa gott att äta under hösten.

Idag ska jag ta emot en massa studenter som gör sin sista termin innan de blir färdiga sjuksköterskor, detta är så himla roligt tycker jag, att få se deras förväntan, höra hur de tänker och få inspirera dem till sitt kommande yrke. Hoppas inte att en ny våg av Covid 19 sätter stopp för deras VFU. Men först tandläkaren, hua.

Ha det gott. Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.