Runt Östergötland

Innehåller annonslänkar till Ellos,och gina

Hej hej!

Tipsade er om Matresan som går av stapeln i Örebro län i helgen, på mitt instagram, men själv är jag i Vadstena och vi besökte Hermelins gårdsbutik. Vi var inte direkt ensamma att besöka dem. Familjer kom med stora tråg och korgar för att plocka egna grönsaker i deras självplock. Om ni kollar min story på Instagram får ni en liten rundvandring.

De har även en butik där man kan köpa av deras grönsaker, vi valde. De har hur mycket gott och fint. Så vi fick med en stor papppåse med fina grönsaker.

Utanför Vadstena ser man alltid en kyrka vart man än vänder sig och jag tror banne mig det gäller handelsträdgårdar också, för de verkar finnas överallt, vet inte hur många vi besökt i sommar, precis som kyrkor,, vet inte hur många vi besökt och de flesta är från 1100 talet och framåt, så gillar man historia skall man bege sig hit.

Efter att ha inhandlat kvällens grönsaker, åkte vi till Tranås och strosade runt i en massa butiker som fanns där. En hel del fina och roliga butiker. Sedan stannade vi i Boxholm hos P´s föräldrar och fick kaffe och hembakat, minsann. Inte var dag man får det, så jag förstår P´s svaghet för fikabröd.

Nu sitter jag med en drink och stekta mandlar och skriver till er medan P huserar i köket.

Jag har reflekterat vad som är hett i höst och jag ser tyvärr att manchester är lika hett i höst, har själv lite svårt för det, vilket nog beror på att jag hade det som tonåring och jag tycker bara man ser tjock ut i det. Sedan ser jag att detta kommer i många märken, men det känns som det bara kommer bli varmt och klibbigt. Något jag däremot gillar är skinnbrallor, där det finns många som är fejk, men som ser väldigt äkta ut, som dessa.

Nu ska jag ta med min drink och prata lite med P som nynnar i köket.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Villa Ryttarängen
  september 6, 2020

  Oj så mycket goda och fina grönsaker och annat. Härligt att handla sådär tycker jag. Manchesterbyxor letar jag efter. Tycker det är varmt och skönt på vintern. Ha det så bra. Kram Pia

 • Maria
  september 7, 2020

  Du missade väl inte ”Ingers Blommor” i Boxholm? Underbar butik som har så mycket fin inredning! De har även en liten filial i Sommens samhälle!
  MariaG

  • helenavi
   september 7, 2020

   Det missade vi såklart. Undrar om P känner till den????? Gissar att de hunnit stänga för vi var där efter 14 i lördags. Tack för tips. Kram Helena 🤗

   • Maria
    september 10, 2020

    Nja kan vara så att det var stängt då men de som har butiken är lite roliga för de har öppet mycket längre de flesta dagar och ibland kan man anmäla sig till nån kurs för att lära sig göra buketter odyl. Försök att besöka butiken vid nästa tillfälle. Lovar att du kommer gilla den 😀
    kram/MariaG