Melonslush i värmen

Posted on

Hej hej!

Gudars vad jag njuter av denna värme, skulle nog kunna bosätta mig utomlands. det jag gillar bäst är egentligen att man kan sitta i skuggan och njuta av värmen och att man kan sitta ute länge på kvällarna.

Igår kväll gjorde jag en iskall Melonslush som Petra i House of philia tipsat om, gudars så läskande den var. Lagom söt och iskall, tog dock en för stor klunk, vilken kändes hela vägen ner i matstupen mot magsäcken, så man får inte ta för stora klunkar.

Receptet kommer här, direkt kopierat från Petra.

Ingredienser

5 frysta vattenmelontärningar 5×5 cm

4 cl Små Sure Melon

4 cl Sprite

2 cl ljus rom

Stänk av lite lime

3-4 isbitar

.

Gör så här:

.

Tärna vattenmelonen i 5 x 5 cm stora kuber. Frys in minst 3-5 h.  Lägg in serveringsglaset i frysen ca 15-20 min innan servering. Mixa alla ingredienser i en blender och fyll upp i det väl kylda glaset. Dekorera med en skiva färsk vattenmelon och servera direkt!

Så är ni sugna på en riktigt god och kall drink så är detta ett hett tips. Själv ska jag jobba hela helgen, känns som jag varit inne och jabbat nästan alla helger sedan mitten av Maj. Såg på nyheterna att vi tydligen har 28 grader inne på vårt jobb, stackars patienter. Svt har varit och hälsat på hos oss, ni kan titta på det här

Kram och ha en bra dag

Helena

.

.

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.