När ska man byta säng?

Posted on

I samarbete med Nordiska rum

Hej hej!

Hur länge kan man ha en säng innan den måste bytas. Har för mig att jag hört femton år någon gång.

I så fall är det verkligen dags att byta för mig. Tror vi köpte den när Olivia var på G att göra sin ankomst,

Och hon blir ju 18 år i höst, herregud vad tiden har gått fort. Tycker i och för sig inte att den gjort sitt,

Men med tanke på att jag skilt mig och nu träffat en ny kanske det vore på sin plats att köpa en ny säng.

Den jag har, är en kontinentalsäng och det skulle jag absolut välja igen.

Men sängar är dyra, så man vill ju verkligen att det ska vara en bra säng som håller länge.

Så om tillverkaren kan ge 10 års garanti på sängen, låter det bra i mina ögon

Jag gillar rätt fast säng, tycker inte det ska vara jobbigt att vända sig i sängen, för då är den förmodligen för mjuk, eller sliten. Sängen jag har nu är 180 cm och det skulle jag nog inte välja igen, utan jag skulle välja en 160 cm säng.

Nu har man ju inga småbarn som sover emellan om det inte är barnbarn såklart, men det är ju bara någon natt åt gången och då kan man ju ligga lite trångt.

Det viktiga är att man sover skönt och med en bra säng känner man faktiskt skillnad. Vi sover ju en stor del av vårt liv, så visst är det viktigt med en skön säng. Har man inte råd med en ny säng, kan man ju i alla fall köpa en ny bäddmadrass.

Jag har sovit i många dåliga sängar, men även en del riktigt bra och man känner skillnad vill jag lova.  Har varit inne och läst hos Nordiska rum som inte bara har sängar utan de har också vansinnigt snygga möbler för både ute och innemiljö och man kan verkligen inspireras av deras inspirationsbilder och de har 365 dagars öppet köp, fri frakt och fri retur.

En klädd sänggavel ger ett lyxigt och mer ombonat intryck, lite likt hotellkänsla, och vem gillar inte snygga och sköna hotellsängar som också ofta står i snygga inredda rum, så man ska humma och tycka att sådär vill jag också ha det hemma.

Försökte väl få den känslan för ett antal år sedan, nu är det inte riktigt samma känsla som då, skulle vilja göra om och förnya, men just nu får det vänta.

Nu väntar två dagars jobb och lite fix här hemma, innan Midsommarhelgen tar vid, som i år blir annorlunda för de flesta, men det blir fler midsomrar, och vi gör det bästa vi kan för att det ska bli så bra det går.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
  • Villa Ryttarängen
    juni 17, 2020

    Ja sängar är viktigt. Vi bytte resårmadrasserna för ca.10 år sedan och jag skulle vilja ha en kontinentalsäng men inte maken. Jag vill ha klädd sänggavel också men inte han. Så vi får väl se hur det blir i slutänden. Önskar dig en trevlig midsommar och Grattis till dun nya kärlek, så roligt för dig tänker jag. Kraaam Pia

  • Milla
    juni 17, 2020

    Vi hade vår förra säng, resårmadrasser från Mio i en stålsängram, betydligt längre än så – men sjöng verkligen på sista versen… Nu har vi en Lectus kontinentalsäng, med en fantastiskt bra bäddmadrass. Dyr men kommer förmodligen hänga med mer än 15 år. Och min rygg mår mycket bättre 😀. Det svåraste var att välja hårdhet – valde nog rätt med fast. Vi vänder på madrass o undermadrasser varje månad, så allt får jämnas ut. Ha en härlig midsommar!! Kram