Naturfenomen

Posted on

Godmorgon!

Vilken konstig tid vi lever i, från ena dagen till den andra, så är vi begränsade från vad vi kan göra. Många av oss har resor inbokade, flera är just nu utomlands och vet inte om de kan komma hem. Allt för att göra att smittspridningen inte skall gå för fort fram. Men när dessa begränsningar hävs, kommer vi fortfarande bli smittade. Men det blir inte så många åt gången som smittas samtidigt. Jag kan tycka om jag nu ska tycka något är att man borde göra större begränsningar bland vårdfolket. Vi har inga restrektioner hur vi får röra oss bland folk. Bara rekomendationer att vi inte skall komma til jobbet om vi är sjuka. Vi kommer inte bli testade heller, så ingen vet om vårdpersonalen har COVID eller bara småsjuka. Det är ju bara det att COVID- 19, kan ge så lindriga symtom att vårdpersonal inte fattar att de är sjuka och går till jobbet ändå. Många som jobbar i vården är ensamstående kvinnor med dålig ekonomi och de har inte råd att vara hemma, så många kommer gå till jobbet om de är lite krassliga och det är då vi kommer se att det är de gamla som kommer drabbas hårt. Vissa arbetsgrupper får inte vistas i folksamlingar och sätts i karantän om de varit utomlands, men inte vårdpersonal som vårdar de som kommer drabbas hårdast. Allt känns så sjukt och absurt och jag är inte säker på vad jag tycker i denna fråga. Jo jag tycker att de gamla och sjuka ska skyddas så de inte blir sjuka, men som det är nu så är det alla friska och arbetsföra som begränsas för att vi inte skall smitta de gamla, inte de som jobbar nära dem.

Igår när jag tog en morgonpromenad hade vågor som slagit upp dagen innan, blivit till is och gjort så fina isformationer på träd och stenar.

Jag kan lova att jag inte var själv om att fota detta, det var som att komma till ett is land, så himla vackert.

Åkte ett par mil uppåt sedan och möttes av ett helt annat vackert ställe, men det visar jag en annan dag, för jag hinner inte mer idag, för nu väntar nästa äventyr, som jag också kommer berätta om senare.

Ha en fin dag, det ska jag ha.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • Christina
  mars 15, 2020

  Vilka vackra isformationer

 • Maria
  mars 15, 2020

  Hej Helena!
  Du är en av de få influensers, bloggare, som skriver så klokt om Corona.
  Det är så många andra bloggare som stressar upp oss läsare med sin hysteri.
  Det är skönt att få en sansad bild av det. Min bror är läkare och han uttrycker sig ungefär som du.
  Ha en skön kväll! Kram🥰

  • Mia
   mars 16, 2020

   Jag jobbar också inom vården med äldre på en institution, vi har nu restriktioner på att stanna hemma 2 dagar om vi varit till Sverige som är utomlands för oss, medan det finns skolor som håller 2 veckor märklig fördelning tycker jag , den största riskgruppen är ju äldre och sjuka men även den vanliga influensan tar dödsfall, jag är mera rädd för vad som kommer efteråt , folk mår dåligt psykiskt, detta sjuka hamstrande, många aktiviteter för barn stannar av , skolor stängs , folk blir permitterade inom färjetrafiken, restauranger osv det tycker jag är mera oroväckande än själva Corona , det kommer att bli väldigt tungt för många, en bra vecka till dig ❤️

 • petra s
  mars 17, 2020

  Hej! kan bara hålla med dig om att allt känns så fel med provningen av corona. Jag har 2 vuxna barn som jobbar på Varbergs sjukhus. En utav dem har varit hemma då han varit sjuk med feber och förkylning. Han jobbar inte som vårdpersonal. Han jobbar som elektriker och går mellan alla avdelningar som finns på sjukhuset. Men han fick inte bli testad då han inte var sjukhus personal ( de hyr in olika företag som sköter om själva huset). Tänk att detta virus kan se skillnad på folk och folk ( japp är ironisk)

  • helenavi
   mars 17, 2020

   Hej Petra! Ja jag håller med, allting blir helt crazy, med allt detta..Kram Helena