Recept på en god efterrätt

Innehåller en annonslänk

Hej hej!

Ni ville ha recept på P´s efterrätt.

Här kommer den

Kolasås med saffrans pepparkaps smul

Kolasås:

1/2 dl Dulche de leche ”Karamelliserad mjölk”

1tsk vaniljsocker

2dl vispgrädde

100g färskost ”Philadelphia

Garnera med Granatäppelkärnor & Florsocker

Smul

10 Pepparkakor

5 digestivekex

50g smör

1 pkt saffran

Krossa pepparkakor och digestivekex i en påse. Mortla saffranet, smält smör i en kastrull, häll i det smälta smöret, rör tills allt löst sig. Häll i smulet i kastrullen och blanda i hop.

Mouse;

Häll i dulche de leche och färskost i en bunke, ha i vaniljsocker och vispgrädde. Vispa försiktigt först, sedan på hög fart tills det blir en mousse som är lagom fast, så den går att spritsa.

Ha i smulet i 4 serveringsglas, vi hade dessa. Spritsa sedan moussen och toppa med kärnor från granatäpplen och florsocker

Dessa glas är lika fina att servera bubbel i eller göra en god drink i, och glasen är just nu på rea och man köper den styckevis.

Ha det så bra, så länge.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.