Innehåller en annonslänk
Hej hej!
Ni ville ha recept på P´s efterrätt.
Här kommer den
Kolasås med saffrans pepparkaps smul
Kolasås:
1/2 dl Dulche de leche ”Karamelliserad mjölk”
1tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde
100g färskost ”Philadelphia
Garnera med Granatäppelkärnor & Florsocker
Smul
10 Pepparkakor
5 digestivekex
50g smör
1 pkt saffran
Krossa pepparkakor och digestivekex i en påse. Mortla saffranet, smält smör i en kastrull, häll i det smälta smöret, rör tills allt löst sig. Häll i smulet i kastrullen och blanda i hop.
Mouse;
Häll i dulche de leche och färskost i en bunke, ha i vaniljsocker och vispgrädde. Vispa försiktigt först, sedan på hög fart tills det blir en mousse som är lagom fast, så den går att spritsa.
Ha i smulet i 4 serveringsglas, vi hade dessa. Spritsa sedan moussen och toppa med kärnor från granatäpplen och florsocker
Dessa glas är lika fina att servera bubbel i eller göra en god drink i, och glasen är just nu på rea och man köper den styckevis.
Ha det så bra, så länge.
Kram Helena
What do you think?