Saffransbullar med konjak i

Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Landade i Vadstena i går eftermiddag. Vägen hit var så vacker när solen sken och Vättern bara glittrade som diamanter. I torsdags efter att jag tränad, hamnade jag i ett städflow, men även bakflow. Jag lästa inne hos Ljuva Magnolia om hennes goda saffransbullar. Tror det var för att det just var konjak i som gjorde att mina ögonbryn höjdes. Japp, satte igång och rengöra diskbänken så som min fd svärmor lärt mig. Ny diskborste och ny disktrasa använde jag, absolut ingen som använts tidigare.

När jag knådade degen hade jag handskar, tycker faktiskt att man kan ha det när man håller på med sådant man skall äta.

Antar att några vill ha receptet på dessa godingar, som inte blev så vackra, men ändå goda, kände dock ingen konjakssmak.

Kopierar Catarina recept rakt av:

SAFTIGASTE SAFFRANSSNURRORNA

.

Du behöver: 3 kuvert saffran, 2-3 msk cognac, 50 g jäst, 5 dl röd mjölk, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk salt, 12-13 dl mjöl, 150 g smör kylskåpskallt.

Fyllning: 300 g rumsvarmt smör, 1/2 dl vaniljsocker, 250 g mandelmassa.

.

Gör så här: Blanda saffran med cognac och låt det stå 30 min. Smula ned jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Häll lite mjölk över jästen och rör så att jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken. Blanda ner socker, saffran, salt och nästan all vetemjöl. Knåda degen tills den blir smidig. Hyvla i smöret, lite i taget. Fortsatt knåda tills allt smör arbetats in i degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt degen jäsa under en bakduk i 40 min. Fyllning: blanda alla ingredienser. Tta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut till en rektangel och bre på med fyllning över hela. Vik dubbel och skär 2 cm breda remsor och snurra ihop till nystan. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, lite vatten och lite salt och pensla bullarna noga. Strö över mandelspån och grädda sen bullarna i mitten av ugnen i 8-10 min. Pudra över florsocker innan servering (det gör du alltså efter du tinat bullarna om du fryser in dem)

Så igår när vi skulle testa bullarna passade vi på att testa årets glögg som har en smakinspiration från Spanien och smakar apelsin, från apelsinskal och apelsinblommor.

Väldigt god tycke både P och jag.

Fina saffransmuggar finns här, och de här i glas som det är 20% rabatt på var väl hur söta som helst. Ser att Black week verkar ha tjuvstartat för jag hittar så mycket fint till rea här inne.

Ha en fin fin dag. Här regnar det och är så grått ute, men Doris ska ut, men gissar att det inte blir någon lång promenad

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.