Slutat med min medicin.

Posted on

Innehåller annonslänkar

till Lindex och ellos

Hej!

Ny vecka och vi är snart inne i April och jag hoppas det blir en bra sådan, trots det vi upplever just nu. Hoppas man kan släppa Covid 19 i små stunder, annars blir man ju knäpp. Jag kollar serier på tv´n, kollar inga nyheter, läser enbart på Folkhälsomyndighetens, SIR´s hemsida samt läser SVD, det räcker gott, eftersom jag jobbar mitt i det hela, så får jag min tillräckliga dos.

Förra helgen slutade jag äta min ACE hämmare mot högt blodtryck, man misstänker att det kan förvärra en Covid 19 infektion, då viruset sätter sig på ACE receptorer, men det finns inga vetenskapliga bevis för detta, men eftersom jag kommer exponeras för viruset, med mindre skyddsutrustning än tidigare, så väljer jag helt själv att sluta med den medicinen, men efter en vecka utan någon medicin, började jag få ont i huvudet och blöda mer näsblod, så jag lät min dotter ta blodtrycket på mig, såklart var det alldeles för högt. Jag kontaktade min vc och min blodtryckssköterska, bad mig ta lite blodtryck under helgen. När jag tog ett viloblodtryck direkt när jag vaknade, var det 200/110, blev jag förskräckt. Jag kan ju få både stroke och hjärtinfarkt ochjag ligger helt klart i riskzonen. Min sköterska som ringde mig idag, förstod mitt dilemma och hon och hennes doktor beslutade att jag skulle äta en annan medicin för blodtrycket så länge detta inferno varar, sedan får vi ta ett nytt beslut om vilken medicin som passar mig bäst. Nu får vi hoppas att medicinen gör nytta snabbt, så huvudvärken och näsblodet ger sig.

Idag när jag kom hem från jobbet la jag mig för att vila, tänker att jag säkerligen är stressad över min situation, så jag har inte gjort många knop, förutom att titta på en massa avsnitt av Outlander, men det är så otäckt vissa stunder så jag surfar efter vårkläder när det blir för otäckt.

Som jag sa tidigare så är vita jeans/ byxor det bästa jag vet nu när våren kommer, hittade ett par till här och en snygg linneskjorta passar ju alldeles utmärkt till det. Har en vit och beige, men denna skulle passa bra i garderoben, i vår och sommar. Linneskjorta är verkligen något jag tycker ska finnas i allas garderob, kvinna som man, för det är så himla snyggt med ett par beige chinos och särskilt på sommaren, tycker jag. Här hittar ni linneskjortor för män. Nejnu blir det giftermål på Outlander och det vill jag inte missa.

Kram på er,

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • Lotta Wallin
  mars 31, 2020

  Hej, har du kollat sköldkörteln? Inte bara TSH prov utan fritt t3 och fritt t4 m fl. Obehandlad hypotyreos ger högt blodtryck.
  //Lotta

 • Elisabeth
  mars 31, 2020

  Så bra att du vilar och tar det lilla lugna när du kan. Du får vara rädd om dig. Så klart blir du påverkad av vad du ser och upplever på ditt arbete. Högt blodtryck är inte att leka med. Hoppas att det snart normaliseras på dig igen. Jag äter också blodtryckssänkande medicin. Ramipril och Metoprolol. Bör man kolla med sin läkare om man ska byta sort? Håller med dig om att det är viktigt att flytta focus från Corona ibland och se lite lite annat i livet också.
  Sköt om dig! Kram från Elisabeth i Ängelholm

 • Christina
  mars 31, 2020

  God morgon . Tänker ofta på dig o dina kollegor o hur ni har det bland allla sjuka o smittade. Ni gör ett otroligt jobb. Hoppas du får lite vila emellan jobb. Och att ditt bltr sjunker snart. Ha en fin dag //Kram Christina.

 • Anna-K
  mars 31, 2020

  Alla blodtrycksmediciner innehåller ej ACE- hämmare . Det finns i nuläget inga kliniska bevis för att dessa blodtrycksmediciner med ACE-hämmare skulle ha en negativ påverkan på COVID-19 . Detta enligt läkemedelsverket de följer noggrant och samm anställer kontinuerligt utvecklingen i området. Men är du orolig kolla dina tabletter .

 • Ellinor
  mars 31, 2020

  Blir orolig när jag läser, förstår dilemmat men hoppas du i den mån det går, kan vara rädd om dig. Du är fantastisk som arbetar till trots men glöm inte bort dig, att vara rädd om dig.

  Många kramar från en följare