Smarrigt recept med kyckling och dragon

Innehåller annonslänkar till cervera

och afound

Hej hej! Nuförtiden lägger jag inte upp så mycket recept på bloggen och det har den enkla förklaringen till att jag sällan lagar mat nu förtiden. Det är nästan alltid P som lagar mat när vi är tillsammans.

Men eftersom han sitter i karantän och vi inte träffats på över en vecka, så har jag lagat en del mat. Har gjort storkok, eller jag menar, jag har lagat mat för en normal familj, men det blir ju storkok för mig.

Då får jag ju samtidigt med mig matlådor till jobbet. Har jag sagt att jag älskar kyckling? Ja ni som hängt här länge, vet att jag är svag för spagetti och köttfärssås, men nu är det kycklinglårfileer som jag gillar bäst.

Googlade upp ett recept och föll för detta med Dragon, och det blev så gott. Som ni ser är det inga grönsaker eller sallad med, och det är för att jag tog vad jag hade hemma, så lätt är detta recept

Här kommer receptet

4 kycklinglår. ( jag tog en förpackning med kyckling lår filé)

15 oskalade vitlöksklyftor

2dl torrt vitt vin

2dl kycklingfond

2dl grädde

2 msk smör 2 msk olja

4 stjälkar färsk dragon ( jag tog torkad och smakade av)

Salt och malen vitpeppar

Ris och ev bröd

Jag delade kycklinglårfileerna på mitten, saltade och pepprade. Brynte dem i stekgrytan och sedan la jag dem på ett fat, medans jag stekte de hela vitlökarna i smör. Hade därefter i vinet kycklingfonden och grädden så det fick koka ihop La sedan i kycklingbitarna och det fick koka en halvtimme. Hade det varit ben i skulle det ha kokat 50 minuter. Sedan kokade jag ris till. Vill man inte att det ska se så blekt ut, kan man ju ha i en droppe soya.

Ja det blev verkligen supergott. Dragon är ju väldigt gott till kyckling.

Stekgrytor hittar ni en här till 25% rabatt, den här är det också rea på, men det blir ett helt annat pris. Jag äger ingen, utan jag använder P´s som han haft med hit. Tycker det är himla snyggt att servera ur.

Ha en fin kväll. Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
  • Milla
    oktober 27, 2022

    Kycklinglårfilé är favoriten här med. Så saftiga. Gillar en gryta med lårfile och chorizo! Googlar man finns det olika recept. Gillar även detaljen kycklingssteak också, mycket godare än file. Och skinnet är ju kvar, det bästa! Men allra godast är ändå hel kyckling, ”mammas kyckling” är ett uttryck hemma hos oss 😀. Matlådor är great, lagar alltid för minst 4 fortfarande så blir det lådor. Vi har haft en hello fresh vecka nu, ätit massa god mat som alltid, men blir inga matlådor. Kram !

  • Elin
    oktober 27, 2022

    Låter supergott kanske ska testa någon gång jag älskar kyckling