Snart går 2022 mot sitt slut

Innehåller länkar till

Lindex, Mq och åhlens

Hej hej!

Nu är julfirandet över och året 2022 är snart slut. Det känns skönt tycker jag. Det har verkligen varit ett turbulent år. Man hade ju verkligen hoppats att 2022 skulle bli bättre än 2021, och det blev det ju på ett sätt i och med att vi kunde börja umgås mer normalt. Men allt annat, som elpriser, dieselpriser, räntor, matpriser skulle skena iväg hade man ju inte tänkt. Men det är så likt runt 1920 talet, då första världskriget var och Spanska sjukan härjade, ekonomin som kraschade, så känns det som samma händelser går igen nu fast hundra år senare.

Men vi har ju haft några kriser sedan jag föddes. 90 talet med höga räntor och höga matpriser då också och vad jag minns levde man ju inte fattigt, man tänkte däremot på vad man åt och vad man gjorde och det är väl bra att man får göra igen. För för många har det bara rullat på, de har inte behöva tänka överhuvudtaget, men nu kanske de också måste tänka till. Synd bara om de som har det fattigast. För de som verkligen inte kan jobba, för jobb har vi, men det är väldigt många som står utanför arbetsmarknaden som inte vill jobba, dom har jag ingen medkänsla för.

Nu blickar vi mot Nyår och jag tycker vi avslutar 2022 med glitter och glamour, om alla håller sig friska. Just nu faller folk som korthus, och det är både covid, influensa, magsjuka och RS virus, som inte bara härjar bland barn utan även hos vuxna.

Nyår är viktig för vissa och mindre viktig för andra. För mig har Nyår varit viktig, men det var när man var med i ett sammanhang, man visste att man skulle träffas varje nyår och äta och umgås och ha roligt, men i och med vissa förändringar så ändrades tydligen det också. Men gamla kapitel avslutas och nya öppnas, det är så livet ser ut, så varför inte göra det bästa av det.

Förra Nyår firade vi på Gran Canaria, högt uppe i bergen på ett så mysigt hotell med spa. så när man låg i infinity poolen såg man över till Teneriffa och vulkanen Teide.

Ni kan läsa om det här och det var ju då som P gick ner på knä och friade, där uppe bland bergen till låten When you tell the world you´re mine, men Björn och Agnes, det kan ni läsa om här.

Året före det skulle vi fira med Katarina och Mattias ” Sallys hus”, det var då Covid härjade som mest och Katarinas pappa var så dålig,så de fick åka till sjukhuset, för att han var så dålig. Då ställde vi in vårt firande och vi firade hemma istället, och P gjorde så himmelskt god mat, det kan ni läsa här

I skrivande stund är Katarina och Mattias sjuka, men på bättringsvägen, även en av de andra gästerna ligger också ¨nerbäddad, så vi får se hur den slutar i år.

Här är min nyårsoutfit 2020

Minns inte riktigt var den är ifrån och den finns nog inte att köpa nu. Kan tipsa om denna som man kan köpa i butik, om ni har idetorka på nyårsklänning. Eller denna som det är 50% rabatt på i butik. Halsbandet finns inte kvar, men det här maffiga finns fortfarande kvar om man vill sticka ut.

Nu är jag nyfiken att höra hur ni mår, hur tänker ni om nyår och hur ska ni fira?

Må så gott allesammans.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • Agnes
  december 29, 2022

  Nyår är inte jätteviktig för mig. Under barnens ”festarår” agerade jag mest chaufför, kändes tryggt och bra även om jag skålade i alkoholfritt. Nu är barnen utflugna och vi kommer vara hemma med goda vänner och skåla i lite bubbel. Vi ska spela Hitster, tips på roligt musikspel! Tack för att du delar med dig så generöst av ditt liv och dina tankar, gott nytt år! ✨

 • Milla
  december 29, 2022

  Ja usch vilket år det varit… Jag känner mig mest nedstämd av krig o elände – det var som om vi nästan glömt när vi drabbats mer av ekonomi men det ser ju inte så ljust ut precis. Minns 90-talet så väl, vi köpte ju hus precis då och en sak som var dyrt också var dagisavgiften – det fattar ingen idag när man säger vad det kostade. Hoppas vi inte får den arbetsmarknaden som var då, men en sak som kan vara avgörande idag är om man måste åka bil till jobbet och det blir jättedyrt. Ja hm, min gubbe pendlar ju till Örebro numera, men det klarar ju vår ekonomi nuförtiden 🙂. Vi ska fira nyår med ett par som har stuga vid vattnet på landet i Strängnäs så det blir mysigt. Vi hade ett traditionellt firande många år med några vänner, sen tappades det bort för några år sedan och i år struntade vi att ens fråga, det känns lite konstigt att bli bortvald på något vis men känner också att man inte får se något som för evigt utan göra lite olika saker, förstår vad du menar med sammmanhang. Jag tittade på resa till Kanarieöarna men det kostade fasiken 35 tkr – det var det inte värt 😀. Ha så fint och kram!

 • Jeanette
  december 30, 2022

  Det där med sjukdom känner jag till alldeles för väl. Vi skulle åkt till Dublin i dag för att fira nyår där, men jag ligger nerbäddad hemma i lunginflammation i stället… så jävla surt. Men samtidigt skönt att inte åka för det hade jag inte orkat. Önskar er en trevlig nyår och vi får hoppas att 2023 visar sig från sin bästa sida.

  • helenavi
   december 30, 2022

   Men aj då, Gud så tråkigt, för dig, krya på dig msssor❤️

 • Lena - gott för själen
  december 31, 2022

  Alltid ”spännande” att se om man är frisk de här helgdagarna eller ej. Många har varit sjuka i år. Men vi har klarat oss.

  Vi har just haft nyårsaftons-champagne-picknick-lunch i Vattenparken, för sjätte året i rad sedan vi träffades. Idag var det riktigt ruggigt och blåsigt, men attans mysigt. Nu chillar vi en stund framför brasan innan det är dags att förbereda middagen.

  Önskar er en riktigt mysigt gått nytt år!

  Kram Lena