Ulriksdals trädgård

Posted on

Innehåller annonslänk till Mio

Hejsan!

Snälla nån vad dagarna springer iväg. Just nu hinner jag ingenting. Förstår inte hur ni som alltid jobbar dag, hinner alla göranden som det innebär att sköta hem och barn och lite annat också. Bloggen får stryka med när jag får tidsbrist. Nu tänkte jag hinna skriva ett kort inlägg innan TIVA väntar. I Söndags åkte vi till Ulriksdals trädgård, för efter att jag varit där för första gången i somras så är jag kär i stället. Herregud så mycket fint de har och så stort. Hoppas kunna åka dit snart igen när det börjar grönska mer. Jag älskar att åka till handelsträdgårdar, för att se alla vackra växter och fina arrangemang, men också lukten och ljudet. Fåglar kvittrar och ofta finns det vatten som porlar, allt för att få en att komma i stämning.

I helgen hoppas jag kunna besöka några fler handelsträdgårdar, fast mer söderut i landet. De har ju lovat sol, i alla fall fredag och lördag, så kanske lite sol på näsan också. Skulle behöva hinna köpa ett par utekrukor också, för mina växter som står i poolhuset, men snart är det dags att ta ut alla och en del behöver planteras om i större krukor och denna tycker jag är så snygg. Ett par av den skulle göra sig bra här hemma.

I morgon är det Valborgsmässoafton och det kommer bara vara digitala brasor, detta år också. Hoppas verkligen att det är slut på detta snart så man kan börja leva normalt igen.

Ha det gott, kram

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
 • Ulrica
  april 30, 2021

  Ja du, det där med att hinna med är en gåta ibland :). Vissa perioder hinner man mycket, andra inget alls.
  Jag är inne i en period nu när det känns som det mesta som jag tycker om, foto, blogga, läsa böcker, måla akvareller.. allt sånt hänger på en väldigt lös tråd..
  Ulriksdal är jättemysigt, det blir ofta en tripp dit på våren och sommaren i samband med att jag åker till kontoret i storstan :-).
  Ha en toppenhelg, fina du!
  kram Ulrica

 • Mathias
  april 30, 2021

  Jag kan även rekommendera Adolfsnäs handelsträdgård. Har du varit där?

  • helenavi
   maj 1, 2021

   Hej Mathias! Var där igår för första gången. Trevligt ställe.

 • Anneli
  maj 1, 2021

  Ja, vem kunde tro att denna pandemi skulle hålla oss i sitt grepp även denna vår, så jobbigt på alla sätt och vis. När jag läser dina inlägg där du ena dagen skriver om ditt jobb och sedan blandar andra dagar med resor, butiksbesök mm blir jag ändå lite frustrerad eftersom vi vet hur denna pandemi kan vi människor trots vaccinationer sprida vidare till andra genom möten i just butiker, restaurang, besök hos varandra osv. Vi är ju alla så less i dagsläget på att inte få göra just detta, men måste stå ut och hålla ut för att ni i vården ska orka ta hand om de som blir sjuka. Vi i vår familj och massor av oss har inte besökt mer än en matbutik 1 ggn/v max det senaste året. Restautangbesök existerar inte, men kan beställa påsar med goda grejer från dem som hämtas utomhus och det gäller så många andra ställen också. Så varför känns det så motsägelsefullt ibland när man läser hur du som sjuksköterska reser runt, besöker butiker/restauranger osv och har det yrke och ansvar som vi andra måste ta mot varandra? Skriver inte detta för att vara arg och såra utan för att försöka få ett svar hur du tänker kring denna pandemi.