Välja nya golv

Betalt samarbete med Golvshop.se

Heej!

Kommer ni ihåg när jag var helt hooked på att vi skulle ha ett vitt köksgolv i köket för några år sedan.

Vi skulle byta golv, så tankarna hur det skulle se ut fanns hos oss båda.

Jag hade ett stort motstånd från min dåvarande andra hälft.

Jag kunde absolut inte förstå varför han var så negativ, alla hade ju vita golv och det såg så himla snyggt ut och ingen klagade på att det var jobbigt att hålla rent, tänkte att det var bra att man såg när det lev smutsigt, så man kunde städa av golvet direkt

Men han var rätt smart, så det blev en medelväg. Jag fick måla vårt gamla laminatköksgolv vitt och jag trodde jag vunnit matchen.

 Åhh vad fint det blev tyckte jag, jag var så nöjd.

Ett par veckor i alla fall, tills jag började se varenda fläck och vartenda svart hårstrå från Doris. Ja vi hade inte kvar vårt vita golv så himla länge, max ett år stod jag ut.

Ja så i slutändan så fick vi som vi ville bägge två. Han var bara lite smartare och tålmodigare än jag…

Man brukar ju prata om kvinnlig taktik, här blev det manlig taktik.

Så när vi väl beslutat om nytt golv så var vi rätt överens med en gång.

Vi ville ha ett ljust golv med en massa liv i, så att lite av smuts och hår inte skulle synas direkt.

Vi valde matt lackat askparkett som man kunde slipaa om, om det skulle behövas.

Och jag kan säga att alla blev nöjda och glada.

Golvet blev ljust och all smuts syns inte direkt, tack vare stavarna i parketten

Nu är jag så sugen att få en annan färg på golvet i badrummet, som gjordes om i början av 2000 talet. Klinkersen är en typisk terakotta som var så snygg då, men inte nu. Inser dock att jag inte bara kan byta golvet, utan åker på att göra om hela badrummet. Men jag har läst och hört att vissa målar om sina klinkersgolv och det skulle ju funka om man vet att det håller.

Hörrni nu är det bara en dag kvar till vi fem tjejer ska trycka in oss i en bil och åka till Lofsdalen, och jag kan säga att galenheterna har redan börjat i vår tråd på messenger. H säger att om de som ska ha med skidor inte har någon skidpåse, kan de linda in skidorna i folié, då tycker K att det är bättre vi lindar in oss i en folié som jag har hemma, som är för kroppen, så kan vi ligga på taket, och skidorna kan vara i bilen………. Ja ni förstår nivån på skämten, vi kommer ha kramp i ansiktsmuskelaturen innan vi lämnat Västerås.

Gissar att vi är helt slut efter sex timmar i bil.. Sist vi var iväg satte min väninna nivån på våra samtal, då hon ringde till bilen när vi satt och var på väg till Bromma. Hon hade liksom inga spärrar utan berättade gladeligen om sitt besök hos gynekologen och om klimakteriebesvär vi kvinnor kan få utan att vi reflekterar att det är klimakteriet det handlar om..Vi skrattade så vi tjöt och sedan höll vi oss till den tråden hela resan…

Kram till er alla

Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Comments Yet.