Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Minns ni när jag visade att jag köpt en västklänning som verkligen är inne i höst? Här hittar ni det inlägget. Då hade jag bara västklänningen med kavaj till. Lite kallt till nu i slutet av oktober, så häromveckan var jag på jakt efter något att ha under min västklänning utan armar.

Under den stickade västklänningen, hittade jag denna skjortklänning. Smart, då kan jag ha dem antingen ihop eller var för sig.

Igår var jag på en hälsokontroll för att jag har högt blodtryck mm. Jag kan säga att jag var inte glad när jag gick därifrån. Mitt blodtryck är alldeles för högt, så min medicin har dålig effekt, så nu blir det antagligen att äta en tablett till. Men jag skulle få en chans till och det var att testa blodtrycket på jobbet, när jag är i gång, för det kan vara missvisande att bara ta blodtrycket när man legat i 15 minuter och vilat. Sedan pekar vågen uppåt, vilket inte heller känns så bra. Förstår att det inte är lika lätt att gå ner i vikt när man kommit i klimakteriet, men hur svårt ska det vara? Går jag ner i vikt är chansen större att blodtrycket går ner också.

Jag tycker inte att jag äter fel. Jag äter frukost, två mackor och kaffe. Lagad lunch och lagad kvällsmat och kaffe däremellan, sedan blir det inget mer iallafall inte när jag är själv. Visst kan det bli något gott till kaffet när jag är med P och det får jag absolut sluta med och jag får också ta tag i mitt Fysisk aktivitet på recept FaR, som de på VC ordinerat åt mig. Måste också få bort alla stressorer runtomkring mig, för det är inte heller bra för blodtrycket.

Ja just nu känns det lite sisådär. Högt blodtryck är ju inte att leka med.

Nu ska jag åka iväg och träffa mina studenter

Ha en fin dag Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
 • E
  oktober 19, 2021

  Kanske du skulle göra 24 h blodtryck gm vc , då får du ju verkligen svar på när BT stiger. I ditt fall kanske t.o.m. en ledig dag och en dag på jobbet. Hör med din vc dr. Hoppas det ordnar sig. Kram

 • Lena
  oktober 19, 2021

  Länken till skjortklänningen verkar inte fungera.

 • Milla
  oktober 20, 2021

  Jag har själv aldrig haft högt blodtryck, däremot så går min puls upp mkt i perioder då jag är stressad eller sover dåligt. Det blir sådär som att ”ha hjärtat i halsgropen” . Jag har bra häldovärden men mår rätt kass. Man önskar ju alltid att det fanns en magisk tablett….
  Jag köpte boken Stark 50+ av Monika Björn för att få pepp. Inget är nog kört för att man är i klimakteriet men det tar längre tid. Jag vet exakt vad jag mår bra av men känns som ett jättehinder o mental härdsmälta att börja. Funktionell träning och annan kost är grejen, och så skulle jag absolut behöva skippa vin under en längre tid. Motivationsfaktorn är låg 😃.
  Kram Milla

 • Catarina
  oktober 20, 2021

  Hej! Det där med högt blodtryck är inget roligt. Jag har alltid betydligt högre tryck så fort det mäts i vården, mäter jag det hemma eller när jag gjorde 24-timmars så var det lägre . Har hört att det visst kallas ”vita rocken tryck”, känner mig inte nervös eller stressad när det tar mitt tryck, men är tydligen det ändå. Nu kollar jag mitt tryck genom Capio hemma som är en digital vårdtjänst där jag mäter mina värden regelbundet hemma och skickar in resultaten via deras app och får sedan jättebra support och feedback, allt registreras sedan i min journal.
  Lycka till med din hälsa och ditt välbefinnande.
  Kram Catarina

  • Malin Skoglund
   oktober 21, 2021

   Jag läste nyss en bok, den växtbaserade kosten, skriven av en läkare, och mer växtbaserad kost kan hjälpa till att sänka blodtrycket, även sänka kolestrolvärdet, som jag har högt av. Mvh Malin