Utflyktstips i Påsk

Posted on

Hej på er!

Snart stundar en lång Påskhelg, något som de flesta ser fram emot med glädje. antingen reser man bort, eller umgås med vänner eller bara njuter av att vara långledig, och för de sistnämda blir nog inte den här helgen så svår, värre för de som haft saker inplanerade, eller traditioner som bryts, för att vi inte ska umgås många tillsammans.

Igår när jag var på jobbet och vi skulle ha möte, ca tio personer, då fick vi dela upp oss och sitta i olika rum och ha mötet via Skype, allt för att vi inte ska sitta för nära varann. Kan säga att jag är förvånad att sjukhuset är sist ut med att tänka avstånd.

Jamen vad gör ni i helgen?

Om ni inte har en aning, så kan jag tipsa om att göra utflykter och jag har tipsat om Omberg som ligger straxt nedanför Vadstena, där man får en vidunderlig utsikt över Vättern, helt makalöst vackert. Sraxt i närheten ligger Gyllene Uttern, som man åker förbi om man åker E4 mot Jönköping. Men bakom den går det ner en väg så kommer man till Röttlestigen ett utflyktstips där man kan vandra i vacker natur och både se Vättern och en fors i en vacker miljö. Så varför inte ta med kaffekorgen och ta stund och njut av det vackra. När man ändå är på väg dit, kan man åka av motorvägen och ta turistvägen från Vadstena till Gränna och köpa lite polkagrisar, innan man fortsätter en bit till. Det är ju inte precis långa sträckor emellan

Jag älskar Skåne, mycket för naturen, havet och att det är ett särskilt ljus där, men jag har upptäckt att jag behöver inte åka så långt, för runt Vättern, är det absolut lika vackert och det där magiska ljuset finns även där. Tror aldrig jag fattat hur mycket det finns att se runt Vadstena och ner mot Gränna. Det är som att kliva in i vår Historiebok tillsammans med en vidunderligt vacker natur. Så det är mitt tips, ta en utflykt och se er omkring.

Ha det gott.

Kram Helena

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
 • Therese Sundahl
  april 8, 2020

  Hej!
  Vilken härlig blogg du har!
  Kul o läsa!

 • Lena - gott för själen
  april 9, 2020

  Det där ser ut som ett ställe jag skulle gilla. Lite för lång bit för oss att åka bara över dagen, men kanske en helgtripp vore nåt. Tack för tips!

  Ha en fin påskhelg!

  Kram Lena

 • koppar diskho
  april 9, 2020

  vilken fin blogg och vad fina naturbilder